loading
close
SON DAKİKALAR

Vizyona bu hafta 8 yeni film girdi

Vizyona bu hafta 8 yeni film girdi
Tarih: 23.02.2018 - 12:33
Kategori: Kültür & Sanat

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 3’ü yerli 8 yeni film izleyicilerle buluştu.

İşte bu hafta (23 Şubat) vizyona giren filmler:

 

Call Me by Your Name (Beni Adınla Çağır)

3 dalda Oscar adayı olan İtalya – Fransa ortak yapımı dram türündeki filmin yönetmenlik koltuğuna Luca Guadagnino oturuyor. Öykü 1983'ün yaz aylarında geçiyor. Kuzey İtalya'da ailesiyle kırsal bir bölgede tatilde olan Elio (Timothée Chalamet) günlerini kitap okuyarak ve kız arkadaşı Marzia'ya (Esther Garrel) zaman ayırarak geçirmektedir. Arkeoloji profesörü babasına çalışmalarında yardımcı olmak üzere bölgeye Amerikalı doktora öğrencisi Oliver (Armie Hammer), Elio'nun hayata bakışını tamamen değiştirir. 1983 yazı Elio'nun hiçbir zaman unutmayacağı bir yaz olacaktır.

Beni Adınla Çağır (2017) afişi

All the Money in the World (Dünyanın Bütün Parası)

1973'te dünyanın en zengin adamlarından biri olan petrol milyarderi Jean Paul Getty'nin öz torunu John Paul Getty III (Charlie Plummer) Roma'da kaçırılmıştır. Çocuğun hayatı karşılığında 17 milyon dolar isteyen fidyecilerin isteğini yerine getirmekten başka çare yok gibi görünmektedir. Annesi Gail (Michelle Williams), eski kayınpederi Getty'den bu miktarı ödemesi konusunda yardım ister ancak reddedilir. Getty'nin en yakınındaki kişi olan, aynı zamanda eski CIA ajanı Fletcher Chase (Mark Wahlberg) ile Gail, parayı bir şekilde bulup gencin hayatını kurtarmak için zamana karşı bir yarışa girerler.

Dünyanın Bütün Parası (2017) afişi

Florida Project (Florida Projesi)

Bir Altın Küre ve Oscar adaylığı bulunan dram türündeki filmin yönetmenliğini Sean Baker üstleniyor. 6 yaşındaki Moonee (Brooklynn Prince) annesi Halley (Bria Vinaite) ile birlikte Orlando'daki Disneyland yakınlarında bulunan Magic Castle Oteli'nde yaşamaktadır. Düzenli bir işi olmayan Halley, günübirlik işlerde çalışarak hayatta kalmaya çalışırken, otelin şefkatli müdürü Bobby (Willem Dafoe), otel kurallarına aykırı olmasına rağmen onların işletmede kalmasına izin vermekte, Moonee ve arkadaşlarının yaramazlıklarına müşterileri aşırı rahatsız etmedikleri sürece ses çıkarmamaktadır. Çünkü Moonee ve annesinin gidebilecek başka bir yerleri olmadığını çok iyi bilmektedir.

The Florida Project (2017) afişi

Görevimiz Tatil

Yönetmenlik koltuğuna Murat Şeker’in oturduğu yerli komedi filminin zengin oyuncu kadrosunda Demet Akbağ, Zafer Algöz, Deniz Altan, Ali Keçeli ve Sarp Akkaya bulunuyor. Tipik bir ev kadını olan Türkan Mutlu (Demet Akbağ), eşi Sıtkı Mutlu (Zafer Algöz) ve iki çocuğuyla yaşamaktadır. Sıradan hayatından bıkan Türkan'ın zorlamasıyla hep beraber bir aile terapistine giderler. Onun yönlendirmesiyle de bir karavana atlayıp Antalya'ya tatile gitmek üzere yola çıkarlar. Ancak Yavaşlar köyü yakınlarında bir kaza yapınca buradaki köylülere bir süre misafir olmaları gerekecektir.

Görevimiz Tatil (2018) afişi

Kırlangıçlar Susamışsa

Karadeniz'in bir dağ köyünde yaşayan Murat (Murat Sarı), fotoğraf ve belgeseller üzerine çalışmalar yapmaktadır. Yeğeni Burak'la müthiş bir doğanın ortasında vakit geçiren Murat, yine de köyden gitmeyi ciddi bir şekilde düşünmektedir. Bu sırada köye gelen tuhaf görünüşlü Harun'u tüm köylü gibi Murat da sever. Hayatında her şey yolunda gibi gözükürken bu kez hidroelektrik santrali yapmak isteyen bir şirket, jandarma korumasında vadiye gelir. HES'çileri çıkarabilmek için bir kez daha tüm köylünün birlikte direnişe geçmesi gerekecektir.

Kırlangıçlar Susamışsa (2014) afişi

Alem-i Cin

Yeliz (Ayçin Tuyun) 25 yaşına girdikten sonra korkunç kabuslar görmeye başlar. Kabusların şiddeti arttıkça Yeliz'in ailesiyle ilgili bilmediği sırlar ortaya çıkmaya başlar. Kabuslardan kurtulabilmek için bir aile dostunun da desteğini alan genç kadın, bilinen dünyadan olmayan bir güçle, cinler alemiyle yüzyüze geldiğini anlayacaktır.

Alem-i Cin (2018) afişi

Samson

Eski Ahit'in akıllara kazınan kahramanı Samson, insanüstü güçlere sahip olan bir adamdır. Silah olarak kullandığı oyma bir kemik sayesinde düşmanlarını darmaduman etmekte ve kimse onu durduramamaktadır. Alışılmadık bu Tanrı vergisi armağanı, halkını köleleştirilmekten kurtarmak için kullanması gereken Samson'ın gençlik hırsı sonucu yaşadığı trajik bir evlilik, onu intikam amacıyla Filistin ordusu ile karşı karşıya getirir. Kardeşi bir isyan hazırlığındayken, yalnızca Samson'un Filistinli Delilah'a, Tanrı'ya ve Filistin'e boyun eğmesi, hapis ve körlüğü nihai zafere dönüştürecektir.

Samson (2018) afişi

Tavşan Peter

Yıllardır özgürce yaşadıkları doğal ortamlarına kurduğu bahçeyi bölgedeki başka canlılara kapatan Thomas McGregor (Domhnall Gleeson) hayvanları çok kızdırmıştır. Özellikle Tavşan Peter, diğer hayvanları da örgütleyerek McGregor'la müthiş bir rekabete girişecektir.

Tavşan Peter (2018) afişi

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları