loading
close
SON DAKİKALAR

Vizyona bu hafta 8 yeni film girdi

Vizyona bu hafta 8 yeni film girdi
Tarih: 04.01.2019 - 15:06
Kategori: Kültür & Sanat

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli toplam 8 yeni film izleyicilerle buluştu.

İşte bu hafta (4 Ocak Cuma) vizyona giren filmler:

Kız (Girl)

Yönetmen Lukas Dhont Cannes Film Festivali'nde En İyi İlk Film dahil dört dalda ödül kazanan filmi, 2009’da Belçika’da bir gazetede okuduğu haberden yola çıkarak çekmiştir. Filmde profesyonel bir balerin olmak için çabalayan 15 yaşındaki trans birey Lara’nın hikâyesi anlatılıyor. Lara, çocukluğundan beri bir balerin olmayı hayal etmiştir. Yalnızca kadınların kabul edildiği bir bale okuluna girmeyi başardığında hayallerine çok yaklaştığını düşünür. Ancak bir yandan ergenliğin getirdiği bazı gelgitlerle başa çıkmaya çalışırken bir yandan da bale eğitimindeki zorlukları aşması gerekmektedir.

Kız (2018) afişi

Kimsesiz Çocuk Remi (Remi Nobody's Boy)

Hector Malot'un aynı adlı kitabından uyarlanan filmde; 10 yaşındaki yetim Remi, iyi kalpli Madam Barberin tarafından büyütülmüştür. Fakat bir gün Madam Barberin'in paragöz kocası, kendisini para kazanmak için gizemli bir gezgin müzisyen olan Vitalis'e satar. Remi, Vitalis'in sadık köpeği Capi ve yaramaz maymunu Mister Joli-Coeu ile gösteriler yapmak üzere şehir şehir gezeceği bir maceraya başlar. Bu yeni birliktelik boyunca Vitalis'in yaşadığı zorlu hayatı öğrenir ve ekmeğini kazanmak için şarkı söylemeye başlar. Fransa'yı karış karış gezeceği bu yolculukta yeni insanlarla tanışacak, arkadaşlar edinecek ve en önemlisi kendisinin gerçekte kim olduğunu anlayacaktır.

Kimsesiz Çocuk (2018) afişi

Yangın Yeri (Wildlife)

Senaryosu ünlü oyuncular Paul Dano ve Zoe Kazan tarafından yazılan Yangın Yeri, aynı isme sahip olan 1990 tarihli Richard Ford romanına dayanıyor. Ailesi 1960'lı yıllarda Montana'ya taşınan 4 yaşındaki Joe'nun golf oyuncusu olan babası işsiz kalır. Annesi Jeanette ise başka bir erkekle ilişki yaşamaktadır. Joe ebeveynlerinin duygusal yıkımları arasında sıkışmıştır. Evlerine çok uzak olmayan ormanlık bir bölgede yangın çıktığında babası gönüllü olarak yangın söndürme ekibine katılır. Joe ise evde babasından boşalan yetişkin erkek rolünü devralarak ailesini bir arada tutmaya çalışacaktır.

Yangın Yeri (2018) afişi

3 Hayat (Se Rokh)

Cannes Film Festivali'nde En İyi Senaryo ve Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Film ödüllerini kazanan Üç Hayat, İran Sineması'nın usta ismi Jafar Panahi’nin elinden çıkıyor. Film, sosyal medyanın İran’daki popülerliğinden yola çıkarak sanat dünyasının ve İran toplumunun huzursuzluğunu mercek altına yatırıyor. Panahi, İran-Türkiye sınırında, ailesinin memleketi olan Azerice konuşulan köylerde çektiği Üç Hayat’ta; oyunculuk yapmak istediği halde ailesi bunu yasakladığı için intihar eden bir kızın mesajını alan yönetmen rolünde kendini oynamaktadır. Genç kızın mesajını Instagram'da kendisine yollanan bir video üzerinden alan ünlü yönetmen, bu mesajı kızın istediği gibi ünlü film yıldızı Behnaz Jafari'ye iletir. Jafari ve Panahi, bu intihar videosunun bir şaka mı yoksa gerçekten ölen bir kızın son görüntüleri mi olduğunu anlayamaz. Genç kızın ailesini bulmak üzere yola çıkarlar.

Üç Hayat (2018) afişi

Maşa ile Koca Ayı: Yepyeni Maceralar (Masha i Medved 3)

Sevilen çizgi film serisi Maşa ile Koca Ayı'nın üçüncü sinema filminde, Maşa isimli küçük bir kız çocuğu ve sirkten emekli ayı Mişka'nın ilk defa yayınlanan muhteşem serüvenlerini izliyoruz.

Maşa ile Koca Ayı: Yepyeni Maceralar (2019) afişi

Araf 2

2006 yapımı Araf'ın devamı filmi olan Araf 2'de birbirlerini çok seven ve mutlu bir evlilikleri olan Kübra ve Ahmet’in hikayesi anlatılıyor. Çiftin hayatı anlam veremedikleri olaylar nedeniyle kabusa döner. Doktor, Kübra’ya sara teşhisi koyarken mahallenin imamı Kübra’nın yaşadıklarını öğrenince genç kadına cin musallat olduğunu iddia eder. Ahmet bu olanlara mantıklı bir açıklama bulmaya çalışır ancak art arda yaşanan bazı kötü olaylar karşısında ne düşüneceğini bilemez. Önce Kübra’nın babaannesi ölür, ardından kilitli bir dolapta yok edilemeyen bir muska bulurlar. Kübra’nın durumu ise günden güne kötüleşmektedir. Kendisine musallat olan cin en acımasız cin kabilesi olan Cühenna Kabilesi’nin padişahıdır.

Araf 2: Cin Bebek Doğuyor (2018) afişi

Süper Ayı (Super Bear)

Baba ayı Dash, oğlu Zack ile birlikte vahşi doğada yaşamaktadır. Ancak küçük yavru bir gün çıktıkları bir gezinti esnasında kötü avcılar tarafından yakalanır ve karaborsada satılır. Baba Ayı, yavrusunu aramak için büyük şehre gitmek zorunda kalır. Oğlunu kurtarmak için bir casus köpek olan Hamilton'la birliği yapacaktır. Bu sırada Zack de bulunduğu yerdeki diğer hayvanlarla birlikte bir kaçış planı üzerinde çalışmaktadır. Baba oğul yeniden bir araya gelmeyi başarabilecek mi? "Süper Ayı", yalnız bir baba ve casus bir hayvan arasındaki komik iş birliğini merkezine alarak, aile ve sevgi üzerine mizahi bir macera sunuyor.

Süper Ayı (2019) afişi

Bekarlığa Feda

Burak, Mete ve Çağlar çok yakın arkadaşlardır. Birkaç yıl önce evlenen Burak'tan sonra şimdi sıra Çağlar'dadır. Çağlar, Gamze'ye sırılsıklam aşık olsa da, Gamze'nin babası Çağlar'ı kızına layık görmemektedir. Gamze'nin babası Timur Bey, onları ayırmak için düğünden bir gün önce gerçekleşecek olan bir bekarlığa veda partisi düzenler. Fakat ortalığın karışmasıyla plan bambaşka bir hal alacaktır.

Bekarlığa Feda (2018) afişi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları