loading
close
SON DAKİKALAR

Vizyonda bu hafta

Vizyonda bu hafta
Tarih: 22.09.2017 - 15:38
Kategori: Kültür & Sanat

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli 7 yeni film vizyona girdi.

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli 7 yeni film vizyona girdi.


İşte bu hafta (22 Eylül) vizyona giren filmler:


Elly Hakkında (Darbareye Elly)

Ahmed, Almanya'da yıllar boyu yaşadıktan sonra, İran'ı ziyaret etmeye karar verir. Üniversiteden eski arkadaşları, Ahmed'in gelişi onuruna Hazar Gölü kıyısında hep birlikte üç gün geçirecekleri bir tatil planlarlar. Bu tatili düzenlemek, gruptaki kadınlardan birinin, neşeli Sepideh'in sorumluluğundadır. Sepideh, gruptaki arkadaşlarının haberi olmaksızın, kızının anaokulu öğretmeni Elly'yi de davet eder. Almanya'da yaptığı mutsuz evlilikten henüz kurtulmuş olan Ahmad, İranlı bir kadınla bir yuva kurmak istemektedir. Bunu bilen arkadaş grubu, Sepideh'in Elly'yi niçin davet ettiğini yavaş yavaş anlarlar. Tatilin ikinci gününde, her şey iyi gidiyor gibi gözükürken bir olay neticesinde Elly ortadan kaybolur.

Elly Hakkında (2009) afişi

Kingsman: Altın Çember (Kingsman: The Golden Circle)

Altın Çember adlı bir suç organizasyonu için çalışan Poppy (Julianne Moore), Kingsman karargahını ve Kingsman terzi dükkanını yerle bir edince Eggsy (Taron Egerton), Amerika Birleşik Devletleri'nde kendilerine çok benzer bir örgüt olan Statesman'dan yardım ister. Amerikalılar ve Britanyalılar, ortak düşmanlarını alt edebilmek için birlikte çalışmaya başlarlar.

Kingsman: Altın Çember (2017) afişi

Ay Lav Yu Tuu

İlk filmden 7 yıl sonra gelen Ay Lav Yu Tuu'da, Tinne köyüyle Amerika arasında kurulmuş köprü güçlenmeye devam ediyor. İbrahim'in Amerika'ya gitmesi, sonra Amerikalılar'ın Tinne'ye gelmesi ve Tinne halkının Amerikalılar'a öykünmesiyle yaşanan komik olaylar filmde anlatılacak.

Ay Lav Yu Tuu (2017) afişi

İz (Pokot)

Polonya'nın güneybatısındaki dağlık Kłodzko Vadisi civarında yaşayan, astroloji ve hayvanlara tutkun Janina Duszejko (Agnieszka Mandat-Grąbka), bir gün iki köpeğinin ortadan kaybolmasıyla birlikte bir komşusunun vahşice öldürüldüğünü öğrenir. Günler geçtikçe başka cinayetler de yaşanır. Kolluk kuvvetlerinin çaresiz kalması üzerine olayın izini süren Janina, katilin kim olduğuyle ilgili bazı ipuçları elde etse de kimseyi kendisine inandıramayacaktır.

İz (2017) afişi

Kaçış Odası (Escape Room)

Los Angeles'ta yaşayan 4 genç, korku filmi tutkunu Jeff ve Ben ile kız arkadaşları Jess ve Angie, günümüzün popüler oyunlarından olan kaçış odası oyununa dahil olur. Bir odada kilitli olan arkadaşlar çıkış yolunu zekalarını kullanarak bulacak ve iyi zaman geçireceklerdir. Ancak işler planlandığı gibi gitmez. Zira duvara zincirle bağlı, maskeli birisinin daha odada olduğunu fark ederler, odada bir katil vardır. Arkadaş grubu 55 dakika içinde çıkış yolunu bulmalı ve yenemeyecekleri bu düşman onları yok etmeden canlı olarak odadan kurtulmalıdır.

Kaçış Odası (2017) afişi

Tarla

İstanbul'da yaşayan, ancak zengin olmak için birçok farklı şeyde başarısız olmasına rağmen hırsı yüzünden hiç vazgeçmeyen ve sonunda tefecilere yüklü miktarda borçlanan Tarık (Serkan Ercan), çalıştığı sektördeki kriz nedeniyle çok zor durumda kalmıştır. Son çaresi, anne ve babasının elindeki tarladır. Babası tarlanın satışına önce taraftar olmasa da annesinin ısrarlarıyla sonunda razı olur. Ancak beklemediği bir istekleri vardır. İstanbul'a dönerken kardeşi Emre'nin (Ilgaz Kocatürk) de yanında gitmesi için ısrar ederler. İki kardeş İstanbul'a ilerlerken, ikisi de zamanda geriye gidecek, geçmişte yaşadıklarını sorgulamaya başlayacaklardır.

Tarla (2015) afişi

Atçalı Kel Mehmet

Atça’nın ağası Şerif Hüseyin’in kazandığı güreşin mükâfatı olarak “dile benden ne dilersen” cömertliğine, ağanın kızına talip olarak cevap veren ırgat oğlu Mehmet, barınamadığı köyden kaçıp dağlara sığınarak, hayatını kurtarır. Efeliğin geçerli kurallarını öğrenmesiyle, hayatına yön verecek gelişmelerin önü açılır. Birkaç yıl içerisinde, Aydın dağlarının en ünlü efesi olup çıkıverir. Aydın'da kendi hâkimiyetini ilan eden Atçalı Kel Mehmet Efe, kendi namına para bastırır ve Aydın Valisi olduğunu ilan eder.
Ancak, Osmanlı’nın idareyi tümden yerel kuvvetlere terk etmiş olması, köylü, esnaf ve tüccar kesimlerinde büyük sıkıntılara yol açmıştır. Keyfi vergiler, angarya ve baskılar halkı canından bezdirmiştir. Tam bu anda, Osmanlı’nın idari yapıdan çekilmiş olması kuvvete dayalı iktidarlar için efelerin lideri Atçalı Kel Mehmet için de bir fırsat sunar. Kuyucak’ta çakılan kıvılcım kısa sürede tüm ovayı hatta Kütahya Kula’dan, Muğla’ya kadar oldukça geniş bir bölgeyi etkisi altına alır. Halk, efelerin yardımıyla yerel zorbalardan kurtulur.
Bir yanda aşkına kavuşma umudu, diğer yanda ise Ege’nin gebe olduğu büyük toplumsal ihtiyaçlara çare bulmak isteği Atçalı Kel Mehmet Efe’nin kişilik profilini belirler. Ancak, her ne kadar ıslahatçı olarak tanınsa da, düzeni korumak ve kollamak görevini asli görev olarak benimseyen Babı Ali, bölgedeki en önemli temsilcisi Karaosmanoğlu Hacı Mehmet Efendi başta olmak üzere kaldırmak istediği yerel zorba iktidarları büyük vaadlerle yardıma çağırır ve Osmanlı sınırları içerisinde halka dayanan ve halktan gelen bir özgürlük hareketi bastırılmış olur. Atçalı’nın düşünceleri 2. Mahmut döneminde ıslahat fermanlarına da ışık olur.

Atçalı Kel Mehmet (2017) afişi

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları