loading
close
SON DAKİKALAR

Yanıt niye yok!

Yanıt niye yok!
Tarih: 28.10.2014 - 00:00
Kategori:

HDP yetkililerinin 17 Ekim’de Vali ile görüştüklerini. Sınırlı katılım ve şova dönüştürülmemesi koşuluyla törene izin aldıklarını açıkladı.

Tunceli’de inşa edilmekte olan “PKK Sehitliği” bitene kadar devlet ilgilenmemişti. PKK, söz konusu şehitliği geçtiğimiz cumartesi günü törenle açacağını duyurunca Tunceli Valiliği aniden harekete geçti... Şehre giriş - çıkışları yasaklayarak törene izin vermedi. HDP Muş Milletvekili Demir Çelik dün düzenlediği basın toplantısında, söz konusu şehitliğin açılış töreni için HDP yetkililerinin 17 Ekim’de Vali ile görüştüklerini... Sınırlı katılım ve şova dönüştürülmemesi koşuluyla törene izin aldıklarını açıkladı.
Devlet PKK’nin törenine de izin vermiş ancak son dakikada ne olduysa tören yasaklanmış!
Gelelim dünkü basın toplantısında Demir Çelik’e yöneltilen sorulardan ikisine;
- Devletin “şehitlik” olayı nedeniyle Tunceli’ye giriş çıkışları yasaklamasını “Anayasa’daki seyahat özgürlüğü ihlal edilmiştir” diyerek eleştirdiniz. PKK yandaşları da sık sık yol kesip seyahat özgürlüğünü kısıtlıyorlar ama onları eleştirdiğinizi hiç duymadık. Acaba neden?
- Konuşmanızda, “Biz birlik içinde yaşamak istiyoruz. Bayrağa, sembollere, kimliğe saygı duymayan bir iktidar çözümden yana olamaz” dediniz. Türk bayrağını yakanların, Atatürk heykellerini yıkanların birlik içinde yaşamak istiyoruz sözü ne kadar inandırıcıdır?
Demir Çelik soruları geçiştirdi...

Hukuk çanları...

Türkiye’de birbirleriyle en çok davalı, birbirlerine karşı en çok hakaret davası açmış iki kişi kimdir derseniz yanıt herhalde bellidir; Kamer Genç ile Tayyip Erdoğan. O kadar ki, sayının kaç olduğunu Kamer Genç’in kendisi bile hatırlamıyor. Hatırladığı tek şey, açılan bütün davalarda Tayyip Erdoğan’ın avukatının aynı zamanda AKP Hukuk Müşaviri sıfatını taşıyan Ali Özkaya olduğu... Son öğrendiği şey ise Erdoğan’ın HSYK için sahip olduğu dört kişilik kontenjandan birini Ali Özkaya’nın ağabeyi Muharrem Özkaya için kullandığı. Kamer Genç dün bu atamalarla ilgili dedi ki;
“Tayyip Erdoğan’la aramızdaki şimdiye kadar sonuçlanmamış ve bundan sonra açacağımız davaları kazanma ihtimalim artık çok azalmıştır. Çünkü davaya bakan hâkimler karar verirken ister istemez davacı avukatının ağabeyinin HSYK üyesi olduğunu hatırlayacaklar ve ister istemez etki altında kalacaklardır...”
Tayyip Erdoğan’ın atadığı bir diğer üye bilindiği gibi AKP Pendik Belediye Meclis üyesi olan Hayriye Şirin Ünsel. Geriye kalan iki üye de herhalde pek farklı değildir.
Çanlar sadece Kamer Genç değil.. Tayyip Erdoğan ile mahkemelik herkes için çalıyor...

KOPYA

CHP, Ahmet Davutoğlu’nu kopya başbakan, kukla başbakan gibi sözlerle suçluyor, onu Tayyip Erdoğan’ın gölgesi olarak niteliyor...
Muhatap almıyor...
Peki bunun ülkeye bir getirisi var mı?
Biz göremiyoruz... Tam tersine...
Karşılıklı hakaretler arasında ülkenin sorunları yine gölgede kalıyor...
CHP eleştirilerini ülke sorunları üzerinde yoğunlaştırsa, halkın taleplerini dile getirse, Başbakan’ı bu konuda yanıt vermeye zorlasa, çözümlenmeyen konuları eleştirse... Çok daha iyi olmaz mı?
Bilvesile CHP kendi çözümlerini de (varsa) halka açıklama fırsatı bulmuş olur...
Özeti... CHP’den ve suskun MHP’den Başbakan’ı ülke sorunları konusunda sıkıştırmaya davet ediyoruz..

İş kazalarında ölen işçilerin aileleri parayla susturuluyor!
Bir işçi de patronunu “kazayla” öldürse “cinayeti” para verip kapatabilir mi?
Akif Kökçe

PEMBE

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Pembe Köşk olarak bilinen İsmet İnönü Evi, her gün saat 10.00 - 12.00 ve 13.00 - 17.00 arasında okulların ve halkın ziyaretine açıldı.
Pembe Köşk 30 Kasım’a kadar bu şekilde ziyaretçi kabul edecek. Ziyaret ücretsiz.

DÜZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar, Şahin Mengü’nün Aydınlık’tan aktardığımız yazısındaki kimi cümlelere itiraz etti.
- Ben 10 Aralık hareketinin sözcüsüydüm, asla “CHP kapatılsın vakıf olsun” demedik diyen Şenatalar, yazıda geçen “Tutum belgesi”nde de “Anayasa’dan Türk milleti çıkarılsın” diye bir ifade yer almıyor dedi.

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları