loading
close
SON DAKİKALAR

Yargı temsilcileri Erdoğan'ın yanından ayrılmıyor!

Yargı temsilcileri Erdoğan'ın yanından ayrılmıyor!
Tarih: 28.05.2016 - 10:19
Kategori: Gündem

Erdoğan muhalefeti eleştirdi, yolsuzluk dosyalarını darbe ilan etti, yüksek yargı alkışladı. Yargı temsilcileri, siyasi propaganda için yapılan yurt gezilerinin ayrılmaz parçası oldu.

Erdoğan muhalefeti eleştirdi, yolsuzluk dosyalarını darbe ilan etti, yüksek yargı alkışladı. Yargı temsilcileri, siyasi propaganda için yapılan yurt gezilerinin ayrılmaz parçası oldu.

Yüksek yargı üyelerinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rize gezisine eşlik etmesinin yarattığı tartışmalara rağmen yüksek yargı üyeleri Kırşehir’de Erdoğan’ın programına eşlik etti. Erdoğan, başkanlık sistemi vurgusu yaparken, 17 -25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu için “darbe girişimi”, CHP için “Bunlar haysiyet celladıdır. Bunlar kan emicidir” dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından milletvekilleri için “Yargı bunları yargılayacak ve ondan sonra da nihai kararını verip uygulamaya geçilecek” derken yüksek yargı üyeleri Erdoğan’ı dinliyordu. Erdoğan, fahri doktora töreninde CHP için “Geleceğimizin teminatı olan büyük Türkiye‘nin neferleri olan tek bir evladımızın bile, kan tutkunu siyaset vampirleri elinde heba olmasına göz yummayacağız” derken, Danıştay ve Yargıtay başkanları Erdoğan’ı alkışlıyordu. Erdoğan, başbakanlığı döneminde sık sık, 28 Şubat döneminde hakim ve savcıların Genelkurmay Karargahı’na çağrılarak brifing verilmesini eleştiriyordu.

Protokol tam kadro

Ahi Evran Külliyesi’ndeki tören alanına gelen Erdoğan’a Rize ziyaretinde olduğu gibi burada da yüksek yargı üyeleri Erdoğan’a eşlik etti. Kırşehirli olan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ve Kırşehirli olan Sayıştay Başkan Recai Akyel, HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, YSK Başkanı Sadi Güven de protokolde yer aldı.

Validen övgüler ve şiir

Bu sırada protokol konuşması yapan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, meydandaki kalabalık ve protokole şiirle seslendi. Vali, şiirini, “Hatiplerin hatibi, yiğitlerin yiğidi, tüm sevgiler ve saygılar onun için” diyerek bitirdi.

CHP’ye: Kan emici

CHP Grup toplantısında salı günü kendisi alehine atılan sloganlara tepki gösteren Erdoğan, “Bunlar Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi’nde Cumhurbaşkanı’na ve milletvekillerine küfredecek kadar alçaldılar. Alçaldılar. Bunlarda ahlak diye haysiyet diye bir şey yok. Çünkü bunlar haysiyet celladıdır. Bunlar kan emicidir kan ve kalkıp o parlamentonun şanına uymayacak şekilde Cumhurbaşkanı’na ve iktidar partisinin mensuplarına küfredecek kadar alçalanlara ben artık diyecek bir şey bulamıyorum. İnanıyorum ki bunlara en büyük bedeli en kısa zamanda milletim ödetecektir” dedi.

Suçu olan gocunur


Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği üzerinden CHP’yi eleştiren Erdoğan, “Bunların bölücü terör örgütüyle ne farkı var? Bunlar parlamentonun içinde siyasi terör estiriyorlar. Yaptıkları bu” dedi.

Erdoğan, fezlekesi olanların hepsinin suçlu olacağı anlamına gelmediğini söyleyerek, “Ama bunların içinde arabalarının arkasında silah taşıyanlar teröre yardım yataklık yapanlar da var. Banka soyguncusu da var. Bunların içerisinde görevi kötüye kullananlar da var. Zaten er veya geç bunlar yine yargılanacaktı. Ama kalkıp da yıllar yılı beklemeye gerek yok. Çünkü millet ne diyor? Bunlara durup dururken parlamentoda maaş ödemeye biz tahammül edemiyoruz, diyor. Biz eğer bu adımları atmazsak millet hesabını sorar” dedi.

‘17-25 darbe girişimi’

17 -25 aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu için “darbe girişimi” ifadesini kullanan Erdoğan, “Dün (önceki gün) yeni bir karar daha aldık. Legal görünüm altındaki illegal terör örgütü, dedik. ‘Fethullahçı Terör Örgütü’ olarak tavsiye kararını aldık ve hükümete gönderdik. Şimdi hükümetten de Bakanlar Kurulu kararı bekliyoruz. Bunların terör örgütü olarak tescilini de gerçekleştireceğiz. PYD ne ise YPG ne ise PKK ne ise bunlar da aynı kategoride yargılanma sürecinin içerisine girecekler. Zira bu millete çok çektirdiler. Bu milleti böldüler. Ümmeti parçaladılar. Bir kısmı kaçıp gidiyor. Bir kısmı cezaevinde. Şu anda Avrupa’nın değişik ülkelerinde Türkiye’yi yalan yanlış haberlerle o ülkelerde çevirdikleri dolaplarla o ülkelerin yetkililerine şikayet edecek kadar bunlar gayri millî. Onun için de bu bedeli ödeyecekler” dedi. Erdoğan, kentlerden sonra kırsalda da operasyonlar yapılacağını ifade etti.

Başkanlık vurgusu

Ahi Evran Üniversitesi tarafından, Erdoğan’a fahri doktora unvanı verildi. Burada Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, “27 Mayısçılar bugün yok mu? Bugün de var. Adnan Menderes’in söylediği gibi biz o beyaz kefenimizi giydik bu yolda giymeye de devam edeceğiz. CHP’nin anlayamadığı şudur; Her ne kadar kendileri değişmese de milletimizin değiştiğini anlamalıla, Ana muhalefet partisinin genel başkanı ne diyor? ‘Çoğunluk azanlığı yönetemez’’diyor. Arkasında ne var ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ bunu kim söylüyor; Gazi Mustafa Kemal. Kendi çıkarları için adına‘‘kan dökülür’ diyor. Biz buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Çatıda eylem

Cuma namazını Ahmet Yesevi Camisi’nde kılan Erdoğan’ı gören Fadime Kahraman, Arife Pamuk ve Nazlı Çalışkan adlı kadınlar, çocuklarıyla caminin hemen yanı başındaki 7 katlı Gökbulut apartmanın çatısına çıktılar. Eşinin cezaevinde olduğunu söyleyen Fadime Kahraman ve yanındaki 2 kadın ile çocukları polisler, “Seni Cumhurbaşkanımızla görüştüreceğiz” diyerek ikna edip, çatıdan güçlükle indirdiler.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları