loading
close
SON DAKİKALAR

Yargıda 3 bin kişilik kararname geliyor

Yargıda 3 bin kişilik kararname geliyor
Tarih: 17.04.2014 - 11:01
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre her yıl binlerce hâkim ve savcının görev yerinin değiştirildiği ''Yaz kararnamesi'', haziran ayının ikinci haftasında yayımlanacak...

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre her yıl binlerce hâkim ve savcının görev yerinin değiştirildiği “Yaz kararnamesi”, haziran ayının ikinci haftasında yayımlanacak. Kararname takvimi konusunda savcıları bilgilendiren HSYK, 9 Haziran’a kadar hâkim ve savcıların görev yeri değişikliği taleplerini alıyor.

Kararname kapsamına dahil edilen veya edilmeyen savcı ile hâkimler SMS ve elektronik postayla bilgilendirilecek. HSYK’nin 13 Haziran’a kadar kararname çalışmalarını tamamlaması bekleniyor. 3 bin civarında hâkim ve savcıyı kapsayacak olan Yaz Kararnamesi, 13 Haziran’dan itibaren ilan edilecek.

İki üyesi 17 Aralık operasyonu sonrası değiştirilerek hükümet lehine dengenin oluşturulduğu HSYK 1. Dairesi’nin bu kararnamenin içine özellikle ağır ceza mahkemesi üyelerini koyacağı öğrenildi. Özel yetkili mahkemeler ile TMK mahkemelerinin dosyaları, genel yetkili ağır cezalara devredildiği için bu mahkemelerin önemi arttı. Bu nedenle bu mahkemelerdeki üyelerin sil baştan değiştirileceği, özellikle yeni başkanlar atanacağı belirtiliyor. Kararnamelerin başsavcıları da kapsayacağı ifade edildi. Birçok ilin başsavcısı ve başsavcı vekilini değiştirmeyi planlayan HSYK, ayrıca Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu gibi kritik birimlerdeki savcıları da değiştirecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları