loading
close
SON DAKİKALAR

Yaşar Kemal'i Uğurlarken

Yaşar Kemal'i Uğurlarken
Tarih: 03.03.2015 - 00:00
Kategori:

Turgut Ünlü; Yaşar Abi sevecen, hoş sohbet, babacan tavrıyla uzun uzun bizlerle sohbet eder, ülkenin geleceği konusunda umut verirdi.

Yaşar Kemal’i 70’li yılların başlarında Cağaloğlu’ndaki Bilgi Dağıtım’da çalışırken tanıdım. Tıpkı Aziz Nesin’i, Çetin Atan’ı da o yıllarda tanıdığım gibi. Kitaplarının dağıtımlarını yaparken tanımıştım Yaşar Kemal gibi ünlü yazarları ve kimi şairlerimizi.

Yaşar Abi sevecen, hoş sohbet, babacan tavrıyla uzun uzun bizlerle sohbet eder, ülkenin geleceği konusunda umut verirdi.

Yıllar yılı bu ağabey-kardeş ilişkimiz sürdü. ‘Naber sarıoğlan’ demesi hep kulaklarımdadır.

‘Kürt meselesi’ konusunda yaptığı açıklamaların, röportajların bir kısmına katılmadığımı söylediğimde bana ‘oğlum sen hala 16 yaşında okuduğun İnce Memed’de kaldın galiba’ demişti. Neyse…

27 Şubat’ta Çapa Tıp Fakültesi’ne gittiğimde görüşemedim. Sonra 1 Mart’ta Teşvikiye Cammi’nden sonsuzluğa uğurladık Yaşar Ağabeyimizi.

Uzun zamandır böylesi bir cenaze katılımcıları görmemiştim. Sevindim. Her düşünceden insanlar vardı. Toplumsa hukuksuzluğa, eşitsizliğe, sömürüye, zulme, adaletsizliğe karşı çıkan bir insan hakları, bağımsızlık ve özgürlük savaşçısının kimliğinde, kişiliğinde, düşüncesinde, romanlarında, Türkçeyi kullanmasındaki ustalıkta, mağdurun ve haklının yanında oluşunda birleşmişti herkes.

Yaşar Kemal, mücadelesiyle, yazdıklarıyla, dostluklarıyla, yaşamaya devam edecek.

Turgut Ünlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları