loading
close
SON DAKİKALAR

Yaşar Kemal'in Cenazesi ne zaman

Yaşar Kemal'in Cenazesi ne zaman
Tarih: 01.03.2015 - 08:29
Kategori: Sağlık, Yaşam

Yaşar Kemal, İstanbul Teşvikiye Camisinde 2 Mart 2015 Pazartesi günü kılınacak öğle namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verilecek.

Yaşar Kemal 28 Şubat 2015 tarihinde uzun zamandan beri tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde hayatını kaybetti.

Yaşar Kemal, İstanbul Teşvikiye Camisinde 2 Mart 2015 Pazartesi günü kılınacak öğle namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verilecek.

Usta yazar için aynı gün saat 15.30’da da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda Yaşar Kemal’in ailesi ve yakınlarının ev sahipliğinde Zeynep Oral’ın sunacağı bir veda toplantısı gerçekleştiriliyor.

14 Ocak’ta solunum yetmezliği nedeniyle İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Yaşar Kemal yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Yapay solunum desteği uygulanan Kemal’in, çoklu organ yetersizliği de ortaya çıkmıştı. Kemal tedavi altına alındıktan 1.5 ay sonra 92 yaşında hayat mücadelesini kaybetti.

Yaşar Kemal’le ilgili hastanenin başhekimi Mehmet Akif Taran, eşi Ayşe Semiha Baban ve kültür bakanı Ömer Çelik basına açıklamalarda bulundular. 

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ Başhekim Mehmet Akif Taran şu açıklamayı yaptı:
 
“Değerli şairimiz, yazarımız Yaşar Kemal, bugün saat 16.46’da vefat etmiştir. Karaciğer, kalp ve damarlardaki rahatsızlığı ile çoklu organ yetersizliği mevcuttu. Fakat giderek ortaya çıkan olumsuz tablo ve ritim bozukluğuna bağlı olarak hastamızı kaybettik.”

Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban kısa bir konuşma yaptı “45 gündür İstanbul Tıp Fakültesi’nde olabilecek en iyi bakım ihtimam sevgi ve saygıyla yolcu ettik” dedi.

Hastanede bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik bir konuşma yaptı. Çelik şunları söyledi: “Türkiye ve insanlık bugün eksildi. Yaşar Kemal tüm ülkemizin ortak değeridir. Anadolu’nun gür sesidir. Onun büyüklüğünü, ona gösterilen saygı ile Türkiye çok açık bir şekilde ifade ediyor.” 

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları