loading
close
SON DAKİKALAR

İmambakır Üküş: AKP ne zaman sıkışsa imdada Devlet Bahçeli yetişir

İmambakır Üküş
Tarih: 17.04.2018
Köşe: @imambakirukus

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli’nin görevli olduğunu söyleyen İmambakır Üküş, 2002’de AKP'yi iktidara taşıyan erken seçim çağrısını da Bahçeli’nin yaptığına dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin,  Devlet Bahçeli'nin tuzağına düşmemesi ve erken seçim çağrısı yapmaması gerektiğini söyleyen İmambakır Üküş, “Seçimler hem yerel hemde genel seçimler zamanında yapılmalıdır” dedi.

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş’ün sosyal medya hesabından Bahçeli’nin erken seçim çağrısına ilişkin yaptığı paylaşımlar şöyle:

- Yine erken seçim çağrısı. Yine Devlet Bahçeli. AKP ne zaman sıkışsa imdada Devlet Bahçeli yetişir

- CHP, Devlet Bahçeli'nin tuzağına düşmemeli. Hiçbir şekilde erken seçim çağrısı yapmamalı. Seçimler hem yerel hem de genel seçimler zamanında yapılmalıdır.

- Devlet Bahçeli bir görevli. Yine görevini yapıyor. AKP'nin talimatıyla bu çağrıyı yapıyor. Başta CHP olmak üzere bütün partiler bu tuzağa düşmemeli. Bırakın seçim kararını AKP ve MHP birlikte alsın. AKP ve MHP'yi yalnız bırakın

- AKP sıkıştı. Türkiye'yi yönetemiyor. Bu yüzden  Bahçeli'ye erken seçim çağrısı yaptırıyor. Zaten tıkanmış olan ekonominin çarkı seçimle birlikte tamamen duracak. AKP, MHP koltuk ittifakı yalnızca koltuk sevdasında. Memleket yanıyor umurlarında değil. Seçim değil seçim derdinde Türkiye.

- Memleket geçim derdinde. AKP ve MHP seçim derdinde koltuk derdinde. Memleket yanıyor. En büyük firmalar arka arkaya iflas ediyor. En büyük firmalar iflas etmemek için bankalarla borç öteleme derdinde. AKP ve MHP ise koltukları kurtarma derdinde.

- AKP'yi iktidara taşıyan erken seçim çağrısını 2002'de Bahçeli yapmıştı. 7 Haziran'da AKP kaybetti yine akşamından erken seçim çağrısını Bahçeli yaptı. 16 Nisan referandumuna giden yolu yine Bahçeli açtı. Devlet Bahçeli bir görevli. Görevine devam ediyor yine erken seçim çağrısı yaptı.

- İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin yükselişi AKP ve MHP'yi panikletti. Ekonomi kötüye gidiyor. Türkiye'yi yönetemiyorlar. Türkiye geçim derdinde onlar seçim derdinde. Onlar koltuk derdinde. Ne yaparlarsa yapsınlar AKP kaybedecek Türkiye kazanacak.

- Önce Devlet Bahçeli konuştu. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan konuşacak. Kapıyı Devlet Bahçeli açtı gerisini büyük ortak getirecek. Türkiye geçim derdinde onlar seçim derdinde. Türkiye geçim derdinde onlar koltuk derdinde. Ne yaparlarsa yapsınlar AKP kaybedecek. Türkiye kazanacak.

- Anayasa değişikliği 2019Kasım'da geçerli olacaksa erken seçim nasıl olacak. Çıkan uyum yasaları nasıl geçerli olacak. Daha da önemlisi daha Cumhurbaşkanı nasıl aday olacak belli değil.

İmzalar nasıl toplanacak? Noter şartı olacak mı? Daha önemli uyum yasaları çıkmamış. Seçim nasıl olacak?

- AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan grup konuşmasında ısrarla 2019 seçimlerinden bahsediyor. Israrla yeni anayasanın 2019 seçimleriyle geçerli olacaktır diyor. Konuşma metni önceden hazırlandığı için mi yoksa gerçekten 2019'da ısrarlı mı? Yarınki Bahçeli görüşmesinde belli olur.

- Türkiye uzun zamandır erken seçimi konuşuyor. Her ne kadar AKP ısrarla seçimler zamanında olacak dese de Türkiye hep beklenti içinde. Eğer erken seçim için yaptırılmamışsa belki de erken seçim tartışmasını bitirmek için böyle bir yol seçilmiş olabilir.

 

ÜYE YORUMLARI

avni kurtuldu

Devlet Bahçeli'ye erken seçim çağrısını kim yaptırdı?
Bir ihtimal 2019 Mart yerel seçim sonuçlarından umudunu kesen, özellikle İstanbul ve Ankara'nın kaybedilmesinin CB seçimine domino etkisi yapacağını düşünen RTE genel seçimleri ve CB seçimini öne almak istiyor.(Yani durum RTE açısından pek parlak değil)
Diğer ihtimal Devlet Bahçeli RTE'na rağmen ''işte şimdi tam zamanı'' diyen bazı güçlerin talimatıyla böyle bir açıklama yapmıştır.(Bu durum RTE açısından daha da vahimdir.)

Her iki durumda da RTE'nin

17.04.2018, 23:15
Yorum Yap

Facebook Yorumları