loading
close
SON DAKİKALAR

İmambakır Üküş: Bu seçimler her anlamda AKP için son seçimdir

İmambakır Üküş
Tarih: 22.06.2018
Köşe: @imambakirukus

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş sosyal medya hesabından seçim gündemine ilişkin açıklamalarda bulunarak 24 Haziran seçimlerinin AKP'nin gireceği son seçim olduğunu söyledi.

İmambakır Üküş sosyal medya hesabı Twitter'da 24 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İmambakır Üküş, AKP ile ANAP arasında benzerlik kurarak "AKP artık hiç bir iddiası hiç hikayesi kalmamış bir partidir. AKP rant ve çıkar birliğinden başka bir şey değildir. O noktada yolun sonuna geldi. Bu seçimler her anlamda AKP için son seçimdir. Tıpkı ANAP gibi" dedi. 

İmambakır Üküş'ün 24 Haziran seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

"AKP için yolun sonu görünüyor Hem de seçim sonuçlarından bağımsız olarak. Artık hiçbir iddiası hiç hikayesi kalmamış bir partidir AKP. Rant ve çıkar birliğinden başka bir şey değildir. O noktada da yolun sonuna geldi. Bu seçimler her anlamda AKP için son seçimdir. Tıpkı ANAP gibi.

ANAP 12 Eylül çıkışında topluma değişim ve yenilenme vaat etti. Demokrasi ve özgürlükler vaat etti. Yeni bir parti olmasına rağmen birinci parti oldu. Aynı AKP gibi kuruluşunda tüm siyasi görüşten kadrolar vardı. Bu durum 1989 yerel seçimlerine kadar devam etti, 1989'da bu efsane bitti.

Kendini yenilmez gören ANAP ve Özal yenildi, hem de ne yenilme. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyükşehirlerin hepsini kaybetti. SHP inanılmaz bir başarı elde etti. Yıkılmaz denen ANAP ve Özal'ı yıktı. ANAP'ın efsane belediye başkanı Bedreddin Dalan kaybetti hemde ne kaybetme.

Bütün anketlerde Bedreddin Dalan en az %65 görünüyordu. Kimse İstanbul'da SHP ve Nurettin Sözen'e şans vermiyordu. Merkezi ve yerel iktidarı elinde tutan ANAP ve Özal'ın kibiri inanılmazdı. Elleri kolları bağlı belediye başkanı istemiyorsanız, ANAP'a oy verin diyordu ANAP ve Özal.

Ancak İstanbul'da Bedreddin Dalan ve ANAP kaybetti. Bu aynı zamanda ANAP'ı adım adım bitişe giden yolu açtı. Hem yerelde hem de genelde tek başına iktidar olan ANAP'tan bugün geriye hiçbir şey kalmadı. AKP'yi bekleyen ANAP'ın sonu. Çünkü ANAP'ı AKP gibi bir arada tutan rant ilişkileriydi.

AKP ilk Gezi direnişinde kaybetti. O güne kadar yenilmez bir parti görünümündeydi. AKP ve Erdoğan yenilmez karşı durulmaz bir güçtü. Gezi direnişi bu algıyı sona erdirdi. Ardından 7 Haziran geldi. 7 Haziran'da AKP ilk defa tek başına iktidar olamadı. Gezi direnişi de Haziran'da olmuştu. 
 
Haziran AKP için kaybetmenin başladığı ay 24 Haziran kayıp değil bitişin başlayacağı ay olacak. AKP siyasi ömrünü tamamlamış bir parti sonu ANAP'ın sonu gibi olacak. Aslında AKP etrafındaki yandaş müteahhitlere baksa ne dediğimi daha iyi anlar. Hepsi geçmişte ANAP'ın müteahhitleriydi.
 
ANAP'ın sonunu getiren o yağmacı sermaye grubu bir gecede ANAP'ı bıraktı. AKP'li oldu 25 Haziran'ı sabahı o kesim AKP'yi ilk terk edenler olacaktır. AKP ve Erdoğan ne "Devlet"e ne de Devlet Bahçeli'ye güvensin. Bu oyunda en birinci kural kaybetmeyeceksin. Kaybettin mi kimse kalmaz.
 
Bakın Gezi direnişinden bu yana AKP hep güç kaybetti. Kendi içinde ve dışında hep adım adım yalnızlaştı. 7 Haziran'da tek başına iktidar olamadı. Bugün MHP BBP Hüda Par desteğiyle ayakta duruyor. 24 Haziran'da onu da yapamayacak yıkılacak. Artık AKP kaybetmeye başlamış bir partidir.
 
Kaybedenin dostu olmadığı gibi düşmanı çok olur. Hele bu kaybeden bugüne kadar herkese zulmeden AKP ve Erdoğan olursa hesaplaşmak için sırada bekleyen çok olur. En başta bugüne kadar sesini çıkarmayan AKP'liler ilk isyanı çıkaranlar olur. Kimse AKP'yi birarada tutamaz dağılır.
 
Zaten AKP esas olarak OHAL'i bugüne kadar bu yüzden devam ettirdi. Eğer OHAL olmasaydı AKP çoktan parçalanmıştı. Eğer OHAL olmasaydı, AKP çoktan dağılmıştı. AKP'yi bir arada tutan OHAL sopası oldu. 25 Haziran'da durum değişecek ortada AKP diye bir parti kalmayacak. Bunu onlarda biliyor.
 
AKP ve Erdoğan yolun sonuna geldiğinin farkında. Bu seçim AKP'nin son seçimi, AKP'yi bekleyen ANAP'ın sonu. İşte bunun için herkese saldırıyor, hakaret ediyor. İşte bunun için AKP'ye oy vermeyen herkesi hain ve terörist ilan ediyor. Ama ne yaparsa yapsın yolun sonu görünüyor. Yol bitti.
 
Onun için korkmadan kaygı duymadan sandığa gideceğiz oy kullanacağız, Yapabiliriz. Başarabiliriz. Yapacağız, başaracağız hep birlikte. Türkiye'nin aydınlık geleceği için oy vereceğiz. AKP ve Erdoğan’ı göndermek için bir oy yeter. Boş verme oy ver, gitsinler. Gidecekler birlikte başaracağız"
 

ÜYE YORUMLARI

Enver Şengün

Başaracağız...Başaracağız...Başaracağızzz...!!!

22.06.2018, 13:32
Yorum Yap

Facebook Yorumları