loading
close
SON DAKİKALAR

İmambakır Üküş: Demirtaş serbest bırakılsın

İmambakır Üküş
Tarih: 16.05.2018
Köşe: @imambakirukus
Kaynak: Vişne Haber Ajansı

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, "Adil ve demokratik seçim yarışı için Demirtaş serbest bırakılmalı" dedi.

Twitter hesabından açıklamalar yapan İmambakır Üküş, "Demirtaş da bütün adaylar gibi meydan meydan dolaşmalı. Kararı seçmen vermeli" ifadelerini kullandı.

İmambakır Üküş'ün paylaşımları şöyle:

"Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanı adayı mı? Aday. Seçilebilir mi? Teorik olarak evet. Peki Selahattin Demirtaş seçilirse ne olacak?
Cumhurbaşkanı makamı Edirne Cezaevi mi olacak? Selahattin Demirtaş serbest bırakılmalı. Aslında normal koşullarda Selahattin Demirtaş'ın zaten tutuksuz yargılanması gerekir. Anayasaya göre zaten milletvekilleri tutuklu yargılanamaz. Selahattin Demirtaş hala milletvekili ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalı.

Geciken adalet adalet değildir. Adil ve demokratik seçim yarışı için Demirtaş serbest bırakılmalı. Şu anda AKP CHP Saadet Partisi İYİ Parti temsilcileri Demirtaş'ın serbest kalması gerektiğini ifade ettiler. Bu çok önemli. Bu konuda oluşan olumlu iklim sonuca ulaşmalı ve #Demirtaş serbest bırakılmalı. Bütün Cumhurbaşkanı adayları meydan meydan dolaşırken. Bütün adaylar her gün toplantılar yaparken... Bütün adaylar medyada her gün söyleşi yaparken... Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın tutuklu olması kabul edilemez. OHAL koşullarında yapılan zaten sorunlu seçime gölge düşürür.

Zaten baskın bir seçim. Zaten adaletsiz bir seçim. Zaten medyada AKP tekeli var. Zaten OHAL koşullarında yapılan bir seçim. Bir de buna bir Cumhurbaşkanı adayının tutuklu olmasını eklemeyelim. Demirtaş da bütün adaylar gibi meydan meydan dolaşmalı. Kararı Millet vermeli
Seçmen vermeli. Gerçekten Meral Akşener'in sorduğu soru çok önemli. 3 ay sonra Demirtaş berat etse ne olacak? Bu aynı zamanda AKP'nin bilinçli bir şekilde Demirtaş'ı seçimden alıkoyması demek olmayacak mı? HDP ve Demirtaş'ı engellemek için yargı eliyle komplo kurulmuş olacak.

Bu ayıba ortak olmamak gerekiyor. Seçimlere gölge düşürülmesine izin verilmemeli. Bu ayıba derhal son verilmeli, Demirtaş derhal serbest bırakılmalı. Demirtaş'ın da diğer adaylar gibi seçim kampanyası yapabilmesi gerekir. Vakit çok geç olmadan Demirtaş serbest bırakılmalı."

 

ÜYE YORUMLARI

Seyfettin Karaayvaz

YSK adayları belirlerken neye göre karar verir? Bir adayın veya adayların engel teşkil edecek durumları varsa adaylığı kabul edilmez. Demirtaş'ın bir suçu yok ki adaylığı kabul ediliyor. O zaman niçin hala cezaevinde tutuluyor? Yok eğer sçluysa neden adaylığı kabul ediliyor? Akla bir tek şey geliyor. Adaylardan birinin daha önemli bir eksiği var ki Demirtaş'ın adaylığı kabul edilerek bu olay unutturuluyor veya bu yolla kamufle ediliyor. Kabul edilmemesi gereken bir durum YSK tarafından ayıplı bir şekilde ortaya konuyor.

18.05.2018, 11:56
Yorum Yap

Facebook Yorumları