loading
close
SON DAKİKALAR

İmambakır Üküş'ten CHP'nin değişecek tüzüğü için öneriler

İmambakır Üküş
Tarih: 16.02.2018
Köşe: @imambakirukus

CHP'yi yakından izleyen, demokratik tüzük ve ön seçim için CHP içinde çalışmalar yürüten istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, 9-10 Mart'ta gerçekleşecek olan CHP Tüzük Kurultayı'na ilişkin sosyal medya hesabından önerilerde bulundu.

İmambakır Üküş gerçekleşecek olan Tüzük Kurultayı'nda, MYK, parti meclisi üyeleri ve grup başkan vekillerinin mutlaka ön seçimle milletvekili adayı olması gerektiğini belirterek "Kontenjan ve merkez ataması hiç bir şekilde bu görevde olanlar için geçerli olmasın" dedi. 

Bir kez kontenjan adayı ve merkez atamasıyla milletvekili adayı olan kişinin, bir daha bu hakkı kullanamaması gerektiğini ifade eden İmambakır Üküş,  bir adayın, aday olması için ön seçime girmesinin zorunlu hale getirilmesini gerektiğini vurguladı.  

İmambakır Üküş'ün Twitter hesabından yaptığı tüzük önerileri şöyle:

-MYK üyeleri, parti meclisi üyeleri, grup başkan vekilleri mutlaka ön seçimle milletvekili adayı olsunlar;
kontenjan ve merkez ataması hiç bir şekilde bu görevde olanlar için geçerli olmasın.
 
-Bir kez kontenjan adayı ve merkez atamasıyla milletvekili adayı olan bir daha bu hakkı kullanamasın. Bir aday aday olmak için ön seçime girmesi zorunlu hale gelsin.
 
-Ön seçim her yerde hakim nezaretinde tüm üyelerle yapılsın. Kontenjan ataması yasada olduğu gibi % 5'i geçmesin merkez yoklaması ve eğilim yoklamasıda % 5'i geçmesin. Hakim nezaretinde olmayan seçimlerde merkez yoklaması sayılsın ön seçim olarak kabul edilmesin.
 
-Çarşaf liste zorunlu hale getirilsin. Blok liste teklif dahi edilemez olsun. Mahalle delege seçimlerde de çarşaf liste zorunlu hale getirilsin.
 
-12.maddeden üyelikler sınırlandırılsın. Kongre kararından önce son 6 ayda 12.maddeden yapılan üyeliklerin seçilme hakkı olsun ama seçme-oy verme hakkı olmasın, Böylece yığma ve kongre kazanmaya yönelik üyeliklere engel olunsun.
 
-MYK üyelerini parti meclisi kendi içinden seçsin. Genel başkanın en fazla 5 MYK üyesi atama yetkisi olsun.
 
-Eğer siyasi partiler yasası izin veriyorsa delege seçimi kaldırılsın Tüm kongreler ve kurultay tüm üyelerin oy kullanmasıyla yapılsın Delegeler değil tüm yönetimleri üyeler seçsin.
 
-Ön seçim ve eğilim yoklamasıda hep birlikte gördük Üyelerin en az yarısı ya yok ya da ilgisiz Hemde çok sayıda aday yarışırken Herkes bir fazla oy almak için yoğun bir şekilde çalışırken Üyelikler gözden geçirilmeli Yeniden yapılanma bir zorunluluk
 
-Hem belediye meclis üyesi hem il, ilçe veya parti meclisi üyesi olunmasının önüne geçilmeli İl, ilçe veya parti meclisi üyeliğine aday olan belediye meclis üyeleri aday olurken istifa etmeli

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları