loading
close
SON DAKİKALAR

MEB – Diyanet bütçeleri

Turgut Ünlü
Tarih: 12.02.2018
Kaynak: Turgut Ünlü

Turgut Ünlü: Diyanet’in bütçesi 12 bakanlığın bütçesinden fazla. TÜBİTAK, Diyanete ayrılan bütçenin yarısından daha az bütçe ile araştırma yapmaya çalışıyor. Diyanet’in personel gideri Türkiye’nin bir aylık cari açığına denk geliyor.

AKP iktidarı, her alanda “kayırma” yapıyor. Bunun en bariz örnekleri Diyanet İşleri Başkanlığı ve İmam Hatip Okullarında görülüyor.

Bu yıl MEB’in bütçesi (7.7 milyar lira) %8.8 arttırıldı. Diyanetin %13.2 arttırıldı. Birinde bir milyon öğretmen, 18 milyon öğrenci var, üstelik ülkenin geleceği de burda. Diğerinde 180 bin personel var, üstelik her camide sürekli para toplanıyor. Bu kadar para ile ülke “cennet” yapılabilir iken Diyanet “israf haramdır.” Diyebiliyor, şeytanların sol elle yiyip içtiklerini, yeniyıl kutlamasının, erkeklerin bıyıklarını  boyamasını, saç ektirmesini, çitlerin el ele tutşmasının… islam ile örtüşmeyeceği gibi Kuran’da olmayan saçmalıkları açıklıyor ama haram yemenin, rüşvet almanın, liyakati çiğnemenin, adam kayırmanın, hak ve hukuka riyaet etmemenin, işsizlik ve yoksulluğa neden olmanın… islam ilkeleri ile hiç örtüşmeyeceğinden bahsediliyor.

Diyanet’in bütçesi 12 bakanlığın bütçesinden fazla. TÜBİTAK, Diyanete ayrılan bütçenin yarısından daha az bütçe ile araştırma yapmaya çalışıyor. Diyanet’in personel gideri Türkiye’nin bir aylık cari açığına denk geliyor.

El insaf… islamiyet dünyanın dört bir yanına yayılırken bile bu denli masraf, israf olmamıştı. Ortada hiçbirşey de yok… Aynı anlayış MEB’de… Bütçenin önemli bir bölümü imam hatiplere ayrılıyor. Bu ayrılan bütçenin yarıdan fazlasının ayrıldığı etkinliklerse şunlar:

Kuran okuma yarışmaları, hafızlık ve ezan okuma yarışmaları, kırk hadis etkinlik yarışmaları, dini kavramlar kitapçıkları, yaz eğitim etkinlikleri. Bu etkinliklere rağmen imam hatipler, bilim, sanat, kültür ve spor etkinliklerine katılımda son sırada.

İmam hatipler başarıda da son sırada. Öyle ise yöneticiler şunu anlamalılar: Doğada hiçbirşey geriye doğru götürülemez. Akla, bilime aykırı hiçbirşey başarı sağlayamaz. Zaten hurafelere değil kuranın özüne inilir, bakılırsa bunlar görülür.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları