loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Tüzük kurultayı

Turgut Ünlü
Tarih: 24.02.2018

Turgut Ünlü; CHP’nin bizce en önemli sorunu ideolojik bir netliğe sahip olmamasıdır.

Evet… Programında ve Tüzüğünde; CHP’nin nasıl bir parti olduğunun tarifi yapılmaktadır. Ancak, buralarda CHP’nin “sosyal demokrat” bir parti olduğu belirtilmektedir. CHP’nin varoluşunda, geleneğinde sosyal demokraside olmayan antiemperyalizm vardır. Bu durum ideolojik bir karmaşa ifade etmektedir. Oysa siyasal yapılarda insanları, üyeleri birbirine kenetleyen, çimento görevi gören ideolojidir, ideolojik netlik ve birliktir. Eğer bu sağlanamaz ise devreye hemşericilik, bölgecilik, inanç ve kimlik siyaseti girer ki nu da başarısızlığın temeli olur.

Bundan dolayı CHP önce bir “ideoloji kurultayı” düzenlemeli, ardından da ülke siyasetini tıkayan siysi partiler, seçim ve büyükşehir yasalarını demokratikleştiren ciddi bir hazırlıkla tüzük kurultayına gidilmeliydi. Bu da yetmez…

A) Her üyenin mutlaka aidatını vermesi

B) Her üyenin mutlaka bir parti organında çalışması

C) Her üyenin mutlaka parti içi eğitimden geçmesi

Tüzüğe eklenmeli. Bu da yetmez…

D) Partide delege olacaklara kesinlikle performans ölçütleri, kriterler (partideki emeği, üyelik süresi, parti görevleri, mesleği ve mesleki başarısı, akademik başarısı, üye olduğu, çalıştığı sivil toplum kuruluşları… vb getirilmeli.

ÜYE YORUMLARI

Ayhan Baha Tuğsuz

Merhaba,
Eleştiri ve yorumlara katılmamak elde değil ama daha önemlisi, üye tabanında ideolojik boşluklar ya da sapmalardan şikayetçi bir birikimin su yüzüne çıkamamış olması !
Gerçekten sosyal demokrasi tarif ve yöntemleri itibariyle, CHP nin kurucu felsefesi, ulusal endişe ve ülküleri ve anti emperyalist duruşu ile tam örtüşmemekte ve savrulmalara neden olmaktadır.
Bu halk nezdinde de şüphe, şaşkınlık ve kızgınlık ve güven bunalımı gibi tepkimelere neden oluyor ve en son örnek ( Ekmelettin ) fiyaskosu ile sonuçlanıyor.
Önce bunu halletmek ve bu ilkelere uygun bir CB adayı (tüm üyelerin sempati ve tasvibini almalı) işi çözer gibi geliyor.
Tartışmalıyız !

14.03.2018, 18:08
Yılmaz Erolgaç

Sayın Ünlü,
Boş. verin tüzük çalışmalarını,Cumhurbaşkanın karşısına ŞİMDİ kuvvetli bir aday çıkarınız.Karizması,vizyonu olan bir aday.Bu adayın kendini halka tanıtmak için zamana ihtiyacı var.Yumurta kapıya geldikten sonra Ekmeleddinoğlu gibi bir aday ,
Cumhurbaşkanlığını gene altın tepsi içerisinde Erdoğana hediye eder.
Amma CHP nin sekiz defa seçim kaybeden cüce başkanı asla böyle bir aday çıkarmıyacak.CHP nin kuvvetli adayının Cumhurbaşkanı seçilmesi onun korkulu rüyasıdır.
Saygılarımla
Yılmaz Erolgaç
San Dıego,Californıa

07.03.2018, 03:43
Yorum Yap

Facebook Yorumları