loading
close
SON DAKİKALAR

Emeklilikte yaşa takılanlar

Yılmaz Özdemir
Tarih: 23.10.2018
Kaynak: Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

Yılmaz Özdemir: 24 Haziran seçimleri öncesinde şu an TBMM’de grubu bulunan beş partiden dördü EYT’lilerin sorunlarını çözeceği vaadinde bulunmuştu ve yurttaşa bu sözü verenler sayısal olarak bu yasayı çıkarak güçteler.

Bu yazının başlığı Emeklilik Hakkı Gasp Edilenler olabilirdi.

Çünkü Anayasa Mahkemesi; Esas Sayısı: 2010/7 - Karar Sayısı: 2011/172 - Karar Günü: 22.12.2011 olan ve 31.12.1960 günlü, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun, 4.6.2008 günlü, 5766 sayılı Kanun’un 8. maddesiyle eklenen geçici 73. maddesinin Anayasa’nın 2. maddesine aykırılığı savıyla iptali istemiyle açılan davada “Yasaların geriye yürümezliği ilkesi” uyarınca yasalar, kamu yararı ve kamu düzeninin gerektirdiği, kazanılmış hakların korunması, mali haklarda iyileştirme gibi kimi ayrıksı durumlar dışında ilke olarak yürürlük tarihlerinden sonraki olay, işlem ve eylemlere uygulanmak üzere çıkarılırlar.’’ görüşüne yer vermektedir.

Yani yüksek mahkeme yasama organına diyor ki: ‘’Çıkaracağınız yasalar kazanılmış hakları yok sayamaz ve geriye dönük işletilemez.’’

Ülkemizde 08.09.1999 tarihinde TBMM’ce çıkarılan yasa ile emeklilik prim günü ve emeklilik yaşı yeniden düzenlenmiştir. Kuvvetler ayrılığı ilkesi gereği yasama yetkisi TBMM’dedir ve buna kimse itiraz edemez ama yukarıdaki örnekte de görüldüğü gibi Hukuk Devleti’nde yasalar geriye dönük işletilemez ve kazanılmış haklara dokunulamaz.

İşin ilginç yanı konuyla ilgili görüş beyan eden hiçbir yetkili Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın haksız bir talepte bulunduğunu söyleyemiyor. Bu düzenlemeye karşı çıkanların belirttiği görüş ‘’Kaynak sıkıntısı’’ ve ‘’Ekonomiye yük’’ olarak dile getiriliyor.

Ben bir yurttaş olarak devletimin verdiği sözde durmasını ve hukuku işletmesini beklerim. Kaynak bulmak yurttaş olarak benim değil seçim meydanlarında yurttaşların her türlü sorununu çözeceği vaadiyle iktidara gelenlerin sorumluluğundadır.

24 Haziran seçimleri öncesinde şu an TBMM’de grubu bulunan beş partiden dördü EYT’lilerin sorunlarını çözeceği vaadinde bulunmuştu ve yurttaşa bu sözü verenler sayısal olarak bu yasayı çıkarak güçteler.

Kamuoyunda sıkça tartışıldığı gibi ‘’Suriyeli göçmenlerden kamuda israfa kadar pek çok konuda kaynak bulanların EYT’de kaynak bulsun’’ gibi sıradan bir söyleme girmeyeceğim. Çünkü ben Emeklilikte Yaşa Takılan birisi olarak lütuf değil anayasadan doğan hakkımı istiyorum

ÜYE YORUMLARI

Hüseyin Savaş

51 yasimdayim 29 yıl bilfiil pirim odeyrek çalıstım.3 yıldır çalışmıyorum. 3 yil daha emekliliği bekleyecegim.
Beni hukuksuz olarak 6 yıl acliğa mahkum eden devlette millette benim için yok hukmundedir.

16.09.2020, 18:34
Yusuf uye

Dünyanın hiçbir ülkesinde geriye dönük kanun işlemez anayasa evrensel kanunudur e.y.t olarak guvendigimiz AKP MHP Kendi halkına eşit davranır diye hep oy verdik maalesef yanildik üstelik hakaret isittik nereden türedi ve çift dikiş üzgünüm artık kesinlikle oy oy yok

18.11.2018, 11:11
Yorum Yap

Facebook Yorumları