loading
close
SON DAKİKALAR

Yenerer: Aliya İzzetbegoviç bilge değil, Atatürk düşmanıydı

Yenerer: Aliya İzzetbegoviç bilge değil, Atatürk düşmanıydı
Tarih: 16.03.2018 - 14:27
Kategori: Yerel

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Gazeteci Yazar Vedat Yenerer, yıllarca takip ettiği Bosna Savaşı’nın bilinmeyenlerini Türkiye’de ilk defa Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği’nde anlattı.

Uzun yıllar savaş muhabirliği yapan Vedat  Yenerer, İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nde “Bosna’nın Dramı” adlı konferansta, Bosna Savaşı’nda tanık olduğu insanlık dramını, yaşamı ve katliamları görsellerle anlattı.

Konferansa, Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden, İYİ Parti İlçe Başkanı Gökhan Gündağ, İYİ Parti Kartal İlçe teşkilatından Kamile Bekdemir katıldı.

Haber Ayyıldız'ın haberine göre; 1992'de Ehli Sünnet düşmanı vahabi-selefi cihatçı El Kaide militanlarının Bosna’ya Aliya İzzetbegoviç ve partisi SDA (Demokratik Eylem Partisi) tarafından getirildiğine dikkat çeken Yenerer, selefilerin Türk Osmanlı İslam anlayışını bazı yerlerde Suudi ve Katar parasıyla, camilere eğittikleri imamları göndererek, parayla toplumda yayılarak hâlâ değiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Yenerer, Türkiye'de cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarının "Bilge Lider" olarak andığı İzzetbegoviç'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alan tezlerini anlattı ve Anıtkabir'e sadece bir kez protokol gereği gittiğini ve kendi isteğiyle hiçbir zaman gitmediğini söyledi.

Yenerer, sorulan bir soru üzerine İYİ Parti’nin iktidara geldiğinde Balkanlar’da hiç olunmadığı kadar aktif bir politika izleyeceklerini belirterek "Balkanlar bizim için tarihi ve kültürel öneme sahip çok önemli ve asla vazgeçemeyeceğimiz bir coğrafyadır. Kültürel ve tarihi bağlarımız olan bu ülkelerle çok iyi ilişkiler geliştireğiz. Onlar, Türkiye'nin kendilerine sahip çıkmasını uzun yıllardır bekliyor. Atatürk'ün muhteşem heykellerini, büstlerini hem Bosna’nın hem de Sancak'ın en güzel yerlerine ilk kez İYİ parti iktidarında dikeceğimize de emin olun" dedi.

Sırbistan'dan sözde et alındığını söyleyen Yenerer, görüşmeler sonunda Rus yapımı silahlar kullanan ÖSO için ciddi miktarda silah ve cephane alındığı yönünde kendisine bilgi geldiğini söyledi. Yenerer, Türk düşmanlığının genetik olduğunu söylediği Sırbistan'ın parlamentosuna geçen hafta getirilen sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısının bu ticretin devam etmesi için şimdilk kabul edilmediğini iddia etti.

Yenerer, konferansta savaş bölgelerinde çektiği fotoğrafları ve o dönemde 32. Gün programında hazırladığı haberleri izletti.

Konferans sonunda Yenerer, Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği’ne 112 kişinin Hırvatlar tarafından katledildiği Ahmiçi Köyü’nde çektiği ve Bosna dramını anlatan fotoğrafını armağan etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları