loading
close
SON DAKİKALAR

Yeni üniversiteye giriş sistemi Meclis gündeminde

Yeni üniversiteye giriş sistemi Meclis gündeminde
Tarih: 13.10.2017 - 13:08
Kategori: Eğitim

YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın, yeni üniversiteye giriş sistemini açıklamasının ardından CHP Aydın Milletvekili Metin lütfü Baydar, yeni sınav sitemine ilişkin yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın, yeni üniversiteye giriş sistemini açıklamasının ardından CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar, yeni sınav sitemine ilişkin yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Baydar, önergesinde YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın sözlerini hatırlarak şu ifadeleri kullandı: "Saraç yeni sistemin bir yıldır üzerinde çalıştıklarını vurgulayarak, sınavın 3 oturum olacağını ifade etti. İlk oturumda 40 Türkçe, 40 Matematik sorusunu tüm adayların çözmesi gerektiğini söyleyen YÖK Başkanı, “ Sınavda 80 soru sorulacak. Temel yeterlilik testi puanını en az 150 olması gereklidir. Temel yeterlilik puanı 180 ve üzerinde olan ise lisans bölümlerine yerleşebilecek” demiştir. İkinci oturumun aynı gün öğleden sonra yapılacağını kaydeden Saraç, Türk dili ve edebiyatı-coğrafya, sosyal bilimler, matematik ve fen bilimleri olmak üzere 4 testten bölümlere göre öğrencilerin yanıtlayacağını söylemiştir. Yeni sistemde Dil sınavına girmek isteyenlerin Pazar günkü üçüncü oturuma da girmeleri gerekmektedir."

CHP'li Baydar, yeni sınav sistemine ilişkin TBMM Başkanlığı'na şu soruları sordu:

-YÖK Başkanının ifade ettiği 1 yıllık çalışma hangi eğitim kurum ve kuruluşlarıyla yapılmıştır? Hangi eğitimcilerden görüş alınmıştır?

-Birinci oturumdaki 40 Türkçe ve 40 Matematik testi ile iki milyonun üzerinde sınava giren öğrencileri ayrıştıracağı için soruların bir bölümünün zor olacağı düşünüldüğünde, öğrenciler kaldırdık dediğiniz dershanelere daha da bağımlı olmayacak mıdır?

- Böyle bir değişiklik aynı TEOG’da olduğu gibi neden öğrenciler önceki sisteme göre çalışmaya başladıktan sonra yapılmıştır?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları