loading
close
SON DAKİKALAR

Yenimahalle destekliyor, gençler üretiyor…

Yenimahalle destekliyor, gençler üretiyor…
Tarih: 02.09.2014 - 17:54
Kategori: Yerel

Yenimahalle Belediyesi, ülkenin parlak geleceği için gençlere tam destek veriyor...

Eğitim ve öğretime katkı sağlayarak bilgili, kendini geliştirmiş, donanımlı bireylerin yetişmesini hedefleyen Yenimahalle Belediyesi, ülkenin parlak geleceği için gençlere tam destek veriyor. Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 10 kişilik Hidrokale Ekibi, Yenimahalle Belediyesi’nin katkılarıyla hidrojenle elektrik üreten 2 araç yaptı. Araçlarıyla Shell Eko-Marathon ve TUBİTAK Alternatif Enerjili Araç yarışlarına katılarak önemli başarılar elde eden genç mucitler, son yaptıkları araçla Yenimahalle Belediyesi’ne teşekküre geldi.

-Hidrokale Ülkemizi Hollanda’da temsil etti-

Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcıları Başar Bal ve Erhan Aras’a kendi tasarımları olan, tamamen çevreci hidrojenle çalışan araçlarını tanıtarak arcın özellikleri hakkında bilgi veren Takım Kaptanı Buğra Güler, “2013 yılında üniversitemiz bünyesinde kurduğumuz ekibimizle alternatif enerji olarak kabul edilen ve dünyada araştırma konusu olan hidrojen enerjisi üzerinde çalıyoruz. Bu çalışmalarımız neticesinde 6 ay içerisinde 2 araç tasarladık. Yenimahalle Belediye’mizin desteği ile yaptığımız ilk aracımızla Hollanda’nın Rotterdam şehrinde düzenlenen Shell Eko-Marathon yarışlarında ülkemizi temsil ettik ve 38 takım arasından ilk 12’de yer almayı başardık” dedi.

Çalışmalara ara vermeyen ekip, yine belediyenin katkılarıyla ilk araçtan daha gelişmiş ve daha hafif 2’inci araçlarını yaptı. 1 KW saatte 90 km yol alan 39 kg ağırlığındaki araç, TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç yarışlarında Türkiye 3’üncüsü oldu.

TUBİTAK tarihinin en hafif aracı olma özelliğini de taşıyan aracı dikkatle inleyen Başkan Yardımcıları Bal ve Aras, genç mucitleri tebrik etti. Gençlerin önünü açacak her projeye destek vermeye hazır olduklarını kaydeden başkan yardımcıları, Hidrokale Ekibi’nin başarılarının devamını diledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları