loading
close
SON DAKİKALAR

Yetenekler görücüye çıktı

Yetenekler görücüye çıktı
Tarih: 04.07.2015 - 11:22
Kategori: Yerel

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen kış dönemi kursları, muhteşem yıl sonu gösterileri ve sergilerle sona erdi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen kış dönemi kursları, muhteşem yıl sonu gösterileri ve sergilerle sona erdi. Drama, resim, halk oyunları ve piyano gibi farklı branşlarda eğitim alan yaklaşık 2 bin kursiyer, 9 aylık emeklerini yansıttıkları etkinliklerle tam not aldı.

2 BİN KİŞİ KATILDI

Karşıyakalılar için yeni hobi alanları açmak ve yeteneklerini keşfetmelerine imkan tanımak isteyen Karşıyaka Belediyesi’nin ücretsiz kış dönemi kursları büyük ilgi gördü. 9 ay süren ve uzman eğitmenler tarafından verilen kış kurslarına, yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Fotoğrafçılık, resim, çini, takı, örgü, ahşap boyama, kırkyama, nakış, tezhip minyatür, üç boyutlu kaatı sanatı, halk oyunları, drama, güzel konuşma gibi onlarca farklı branştaki kurslara katılan Karşıyakalılar, yıl sonu etkinlikleriyle de yeteneklerini sergileme imkanı buldu.

İLK SAHNE DENEYİMİ

Kursiyerlerin eserleri, gruplar halinde Bostanlı Sanat Galerisi, Çarşı Kültür Merkezi, Belediye Binası, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi, Bülent Ecevit Kültür Merkezi ve İsmail Cem Kültür Merkezi’nde açılan sergilerle beğeniye sunuldu. Kış dönemi kursları arasında yer alan çalgı eğitimleri de çocukların müzikle tanışmasını sağladı. Alaybey’deki eski Havra Binası, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi ve Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde yıl sonu gösterileri sunan çocuklar, ilk sahne deneyimlerinde izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

BAŞARILI TABLO

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Karşıyakalılar için hem meslek edindirme hem hobi hem de eğitim amaçlı olarak düzenlediğimiz kış kurslarımız büyük ilgi gördü ve çok başarılı geçti. Aylarca emek harcayarak yeni beceriler edinen ve yeteneklerini geliştiren kursiyerlerimiz, düzenledikleri yıl sonu sergi ve gösterileriyle kurslarımızın başarısını da ortaya koymuş oldu. Tüm kursiyerlerimizi ve eğitmenlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları