loading
close
SON DAKİKALAR

Yoğurtçu Parkı'nda çimin üstüne beton döktüler!

Yoğurtçu Parkı'nda çimin üstüne beton döktüler!
Tarih: 15.02.2018 - 10:57
Kategori: Çevre

Yıllardır kötü kokusuyla şikâyetlerin odağındaki Kurbağalıdere'nin kıyısında yer alan Yoğurtçu Parkı şimdi de çevre düzenlemesiyle tepki çekiyor. Şimdi de parkta, yeşil alanın üstüne beton döküldü.

İstanbul'un en büyük sorunlarından biri kişi başına düşen yeşil alan miktarının kısıtlı oluşu. Hal böyle olunca parklarda yürütülen hemen her çalışma vatandaşlar tarafından titizlikle takip ediliyor. İşte o çalışmalardan biri de uzun zamandır Kadıköy'de devam ediyor. Kurbağalıdere'den yayılan kötü koku nedeniyle yürütülen ıslah çalışmaları herkesin malumu.

Yıllardır derenin kaynayan suyunu ve kötü kokusunu ortadan kaldırmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede 'Kadıköy Kurbağalıdere Yoğurtçu Parkı Kalamış Arası Dere Islah Projesi' yürütülüyor.

Kurbağalıdere'yi Kalamış'a bağlayan yol boyunca uzanan Yoğurtçu Parkı da konumu itibarıyla bu çalışmalardan nasibini alıyor. Uzun süredir kötü kokunun yanı sıra hafriyat kamyonları ve iş makinelerini ağırlamak zorunda kalan park şimdilerde başka bir sorunla karşı karşıya...

ÇİMİN ÜSTÜNE BETON

Islah projesi gereği dere yatağının her iki kenarından belli bir mesafe inşaat alanına dahil ediliyor. Çalışmaların yapılacağı bölgeyi parktan ayırmak için İBB ekipleri tarafından Yoğurtçu Parkı ile Kurbağalıdere arasında beton temelli sac levhalar yerleştirildi.

Parkın Recep Peker Caddesi'ne bakan kısmından Moda Sahil Yolu'na kadar dere yatağı boyunca uzanan kısmını kapatan levhalar nedeniyle sahil yolu ile iletişim kesilmiş durumda. Parkın Moda Sahil Yolu'na bağlanan kısmına yaklaşık 1 metre genişliğinde ve 50 metre uzunluğunda bir alana da beton dökülerek bağlantı yolu yapıldı ve böylelikle sahil çıkışı kapatılmamış oldu.

'GEÇİCİ BİR ÇÖZÜM'

Beton yola ait fotoğrafların sosyal medyaya yansımasıyla çalışmalara tepki yağdı. 'Parkta hiç yeşil alan kalmayacak' ve 'Çimin üstüne beton döküldüğü nerede görülmüş' mesajlarıyla eleştirilen yolu, Gazete Habertürk'ten Can Mete, İBB çalışanlarına sordu.

İşçiler beton dökülen kısmın geçici olarak düşünüldüğünü belirtti: "Sahil yolunu kapatmamak ve bağlantıyı kopartmamak için geçici olarak ufak bir bölüme yol yapıldı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından dökülen beton sökülecek ve eski yeşil görünümüne kavuşacak."

Yapılan açıklama İstanbulluların uygulamayla ilgili endişelerini gidermeye yetmedi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları