loading
close
SON DAKİKALAR

Yönetmenler 'Keş!f'te

Yönetmenler 'Keş!f'te
Tarih: 28.01.2015 - 16:38
Kategori: Kültür & Sanat

Festivalin uluslararası yarışmalı bölümü “Keş!f”te ilk ya da ikinci filmini yönetmiş yönetmenlerin filmleri yarışacak. ABD, Avustralya, Brezilya, Estonya, Fransa, Hollanda, Irak, İsrail, Yunanistan, Türkiye ve Ukrayna’dan toplam 9 film jüri karşısına çıka

14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 12 Şubat’ta başlıyor. Brezilya’dan Endonezya’ya, Hindistan’dan Kenya’ya, 42 ülkeden 115 filmin gösterileceği !f İstanbul, 12 Şubat’ta İstanbul’da başlayacak. Festival, 26 Şubat-1 Mart tarihlerinde de Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek.

Festivalin açılış filmi, “Beetlejuice/Beterböcek”, “Edward Scissorhands/Makas Eller”, “Corpse Bride/Ölü Gelin” gibi fantastik öyküleriyle tanıdığımız usta yönetmen Tim Burton’ın “Big Eyes/Büyük Gözler”i olacak.

!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nin uluslararası yarışmalı bölümü Keş!f, sekizinci yılında yılın ilham veren yönetmenini aramaya devam ediyor. İlk ya da ikinci filmini yönetmiş yönetmenlerin filmlerinin yarıştığı “Keş!f” bölümünde, ABD, Avustralya, Brezilya, Estonya, Fransa, Hollanda, Irak, İsrail, Yunanistan, Türkiye ve Ukrayna’dan toplam 9 film Keş!f Ödülü için jüri karşısına çıkacak.

!f İstanbul, “Özel Gösterimler” bölümünde bu yıl, gerçeklikle kurmacayı en tuhaf, en şaşırtıcı biçimde bir araya getiren, gerçeğin içinde yalan, belgeselin içine kurmaca ya da tam tersi oyunlar yapan hybrid filmlerin son dönemdeki en iyi iki örneğini gösteriyor.

Pedro Costa’nın Lizbon’un gecekondu mahallesi Fontainhas’ta 1994 yılından beri Cape Verdeli göçmenlerle birlikte çektiği “Kemikler” ve “Gençler Yürüyor”dan sonra Fontiainhas Üçlemesi’ni tamamladığı, “Horse Money/At Parası”, minimalist anlatımıyla seyirciyi hem ışığın hem de karanlığın içinden bir yolculuğa çıkarıyor.

!f’in bir diğer özel gösterimi ise, Ben ve Joshua Safdie kardeşlerin “Heaven Knows What/Yalnız Cennet Bilir” filmi olacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları