loading
close
SON DAKİKALAR

Yüksekdağ 'özerklik' sözü verdi

Yüksekdağ 'özerklik' sözü verdi
Tarih: 06.10.2015 - 20:43
Kategori: Siyaset

Yüksekdağ, Van'daki aday tanıtım toplantısında seçim vaatlerine ilişkin açıklamalarda bulunurken, seçmene 1 Kasım sonrası 'özerklik' sözü verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van'daki aday tanıtım toplantısında seçim vaatlerine ilişkin açıklamalarda bulunurken, seçmene 1 Kasım sonrası 'özerklik' sözü verdi. Yüksekdağ, "Van'da da kendimizi bizler yöneteceğiz" ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van'da Partisi tarafından kent merkezindeki bir düğün salonunda düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı.

Konuşması sırasında 'sözde özerklik' konusunda skandal bir açıklamaya imza atan Yüksekdağ, şu açıklamayı yaptı:

"Halkımız her yerde öz yönetim iradesini de yeni yaşamın ve yeni demokratik Türkiye'nin kurucu temeli olarak inşa ediyor. Van'da da 'kendimizi bizler yöneteceğiz' diyerek irademize sahip çıkacağız. Bizlere teslimiyeti dayatanlara, savaşla halkımızdan oy almaya çalışanlara karşı 'kendimizi de kentimizi de bizler yönetiyoruz' diyeceğiz. Bizler 1 Kasım'da emin olun bütün halklarımızdan kaçırdıkları, yakıp yıkmaya uğraştıkları barışı kazanacağız. 1 Kasım'da halklarımızın özgürlüğünü, eşitliğini, demokrasiyi, geleceğimizi kazanacağız."

Yüksekdağ'ın konuşmasının ardından aday tanıtım toplantısı sona erdi.

AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları