loading
close
SON DAKİKALAR

Yunanistan'a 425 milyon Euro'luk şok!

Yunanistan'a 425 milyon Euro'luk şok!
Tarih: 04.01.2012 - 14:59
Kategori: Ekonomi

Avrupa Komisyonu, Yunanistan'dan, AB destek fonlarından yasadışı olarak kullanıldığı tespit edilen 425 milyon Avro'yu faizleriyle birlikte geri ödemesini istedi.

Yunan hükümetine 2008-2009 yılları arasında Yunan Tarım Kasası (ELGA) aracılığıyla çiftçilere ödenen bu meblağın geri alınması için dört aylık süre tanıyan Komisyonun ayrıca, 2008 yılında aynı şekilde yapılan 387 milyon Avroluk başka ödemelerle ilgili de araştırma başlattığı bildirildi.

Yunan medyası, bu konuda gerekli önlemlerin alınmaması durumunda Komisyonun, AB’nin destek fonlarından Yunanistan’a yapılan ödemelerin durdurulması ve para cezasına çarptırılması talebiyle Avrupa Birliği Genel Mahkemesi’ne başvuracağının Yunan hükümetine bildirildiğini duyurdu.

Yunanistan Tarım Kalkınma Bakanlığı’nın açıklamasında da, sözkonusu ödemelerde gerekli kuralların uygulanmadığı belirtildi. 

Bakanlık açıklamasında, yaklaşık 500 milyon Avroluk bu meblağın yıllık 220 milyon Avro olan faizleri ve cezaları eklendiğinde çok büyük rakamlara ulaşacağı ve bunun geri ödenmesinin zaten zorda bulunan devlet bütçesindeki açığın daha da büyümesine yol açacağı kaydedildi.

Yunanistan, AB’nin ortak tarım politikası çerçevesinde AB’den yılda yaklaşık 2,5 milyar Avro destek alıyor. Bu rakam, ülkedeki yıllık tarımsal yatırımların yüzde 75’ini, çiftçilerin toplam gelirinin ise yüzde 40’nı oluşturuyor

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları