loading
close
SON DAKİKALAR

Yurtdışına ödenen doğalgaz parası ticari sır sayıldı

Yurtdışına ödenen doğalgaz parası ticari sır sayıldı
Tarih: 20.02.2018 - 11:13
Kategori: Ekonomi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, dış ülkelerden satın alınan sıvılaştırılmış doğalgaz için ödenen miktarı, Enerji Bakanlığına soru önergesi olarak yöneltti. Bakan Berat Albayrak, ‘Ticari gizlilik’ gerekçesiyle, doğalgaz için yurtdışına ödenen miktarı açıklamadı. ...

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde, “2016 yılı revize iş programına göre LNG(Sıvılaştırılmış doğal gaz) ile birlikte toplam doğalgaz alımı öngörülene göre ne kadar gerçekleşmiştir? 2017 yılı için öngörülen ne kadardır? Rusya, Iran, Azerbaycan’dan ithal edilen doğal gaz miktarı 2016 yılında ne kadar gerçekleşmiştir? Nijerya ve Cezayir'den alınan LNG alımları ne kadar gerçekleşmiştir? 2016 dış alım ile yapılan LNG ve doğal gaz tüm alımların mali tutarı ne kadardır?” şeklindeki sorulara yanıt verilmesini istedi. 

 AÇIKLAYAMAYIZ

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Doğal Gaz Alım Satım Anlaşmalarının fiyata ilişkin hükümlerinin ticari gizlilik içerdiğini belirterek, bu konuların açıklanmasının anlaşmaya aykırılık teşkil ettiğini belirtti. 

 Bakan Albayrak, “ Ayrıca, 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanununun 4.  Maddesinde; "...Ticari  gizliliği  olan  bilgiler Kurum hariç üçüncü taraflara açıklanamaz.." ve 7. maddesinde; "Doğal gaz piyasasında faaliyet gösteren taraflar ticari yönde hassas bilgi ve belgeleri gizli tutmakla yükümlüdür." hükümleri yer almaktadır” açıklamasında bulundu. 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları