loading
close
SON DAKİKALAR

Yüz binler 1 Mayıs’ta alanlardan seslenecek: Barış, demokrasi, laiklik ve eşitlik!

Yüz binler 1 Mayıs’ta alanlardan seslenecek: Barış, demokrasi, laiklik ve eşitlik!
Tarih: 01.05.2016 - 12:04
Kategori: Gündem

AKP’nin sömürü ve gerici politikalarına karşılık bugün yüz binlerce yurttaş barış, eşitlik, laiklik ve demokrasi talebiyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde sokağa çıkıyor

AKP iktidarının giderek dozunu artıran savaş, sömürü ve gerici politikalarına karşılık bugün Türkiye’nin dört bir yanında yüz binlerce yurttaş barış, eşitlik, laiklik ve demokrasi talebiyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde alanları dolduracak.

İstanbul’da emek ve meslek örgütleriyle toplumsal muhalefetin büyük bir bölümü Bakırköy Halk Pazarı’nda olacaklarını açıkladı. 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlayacak sendika ve politik örgütler de var. İzmir, Ankara, Adana, Zoguldak, Mersin, Eskişehir, Edirne, Bursa, Antalya, Dersim, Giresun, Çanakkale, Sinop, Artvin, Sivas, Muğla ve Aydın gibi pek çok kentte de yurttaşların kent merkezlerinde toplanmasıyla yürüyüş ve mitingler yapılacak.

Siyasi partiler de Bakırköy’de
Toplumsal muhalefet güçleri, iktidarın emeğe, doğaya, kadınlara ve tüm özgürlüklere yönelik saldırılarına, savaş politikalarına, gericiliğe karşı herkesi 1 Mayıs’ta alanlara çıkmaya çağırdı.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB’nin öncülüğünde Birleşik Haziran Hareketi, ÖDP, KP, EMEP, HTKP yaptıkları çağrıda laiklik vurgusu yapılırken; gericiliğe ve sömürü düzenine de dikkat çekti. CHP de il başkanlıklarına gönderdiği genelgeyle, işçilerin ve emekçilerin kazanılmış haklarına yönelik ciddi saldırıların olduğu bu süreçte 1 Mayıs kutlamalarına katılım sağlanması konusunda gerekli tüm çalışmaların yapılmasını istedi. HDP de İstanbul Bakırköy’deki 1 Mayıs mitingine en az 200 bin kişiyle katılacaklarını duyurdu.

Ankara’da mücadele çağrısı
Miting süresince İstanbul Emniyeti, şehirde 15 bin polisin görev yapacağını açıkladı.
Ankara’da da Kolej Meydanı’nda yapılacak 1 Mayıs mitinginin hazırlıkları tamamlanırken; OSTİM, Batıkent, Mamak ve ODTÜ’de erken başlayan kutlamalarda insanca çalışma koşulları ve insanca bir yaşam için tüm emekçilere mücadele çağrısı yapıldı.

Bölgede 1 Mayıs yasaklı
AKP hükümetinin başlattığı operasyonlarla kentlerin harabeye döndüğü ve binlerce yurttaşın evlerinin terk etmek zorunda kaldığı bölgede de yaygın 1 Mayıs kutlamaları gerçekleşecek. Birçok ilde emekçiler, kitle örgütleri ve yurttaşlar miting alanlarında buluşacak. Diyarbakır, Urfa, Antep, Batman, Siirt’te kent meydanlarında başlayan yürüyüşlerde binlerce yurttaşın toplanması bekleniyor.

Öte yandan Hakkâri, Şırnak ve Mardin’de kent merkezleriyle ilçelerinde mitingler yasaklandı.

Birgün

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları