loading
close
SON DAKİKALAR

Yüzlerce kişinin başvurduğu fakülte, AKP üniversiteyi böldükten sonra öğrenci bulamadı!

Yüzlerce kişinin başvurduğu fakülte, AKP üniversiteyi böldükten sonra öğrenci bulamadı!
Tarih: 18.09.2018 - 12:12
Kategori: Eğitim

Geçtiğimiz yıl birçok üniversiteyi bölen AKP, bu kapsamda Gazi Üniversitesi'ni de ikiye bölmüş, üniversitenin köklü fakültelerinden Güzel Sanatlar Fakültesi'ni Hacı Bayram Veli Üniversitesi'ne devretmişti. Her yıl yüzlerce öğrencinin başvurduğu fakülteye bu sene neredeyse başvuru olmadı. ...

Ülkenin önemli güzel sanatlar fakültelerinden biri olan Gazi Güzel Sanatlar Fakültesi, geçtiğimiz yıl üniversitenin ikiye bölünmesinin ardından Hacı Bayram Veli Güzel Sanatlar Fakültesi adını almıştı.

soL'dan Ali Ufuk Arikan'ın haberine göre; Her yıl yüzlerce adayın başvuru yaptığı ve yetenek sınavlarına girdiği fakülte bu sene neredeyse başvuru alamadı.

Geçtiğimiz yıllarda yüzlerce öğrencinin yetenek sınavına girdiği resim bölümüne bu yıl sadece 11 kişi başvururken, 8 öğrenci de kayıt yaptırdı.

10 öğrenci alacağını ilan eden heykel bölümüne ise sadece 1 öğrenci kayıt yaptırdı.

Öte yandan üniversitenin öğrenci başvurularını hala Gazi Üniversitesi sitesi üzerinden alması da dikkat çekti. 

Konuya ilişkin soL'a bilgi veren üniversite öğrencileri, "Kapatmak istedikleri fakülteyi kimsenin başvuru bile yapmak istemediği bir yer haline getirdiler, köklü bir fakülte yüzlerce kişinin girmek için sınavlara girdiği fakülte artık başvuru bile almıyor" yorumunda bulundu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları