loading
close
SON DAKİKALAR

Zayıflamak isteyenlerin doğru bildiği altı yanlış

Zayıflamak isteyenlerin doğru bildiği altı yanlış
Tarih: 24.04.2018 - 11:14
Kategori: Sağlık, Yaşam

Zayıflamak isteyenler bazen farkına varmadan yaptıkları hatalar nedeniyle kilo vermekte zorlanabiliyor. Kilo vermeye yardımcı olan, tam ve besleyici bir öğün yerine geçen XL-S Nutrition uzmanları zayıflamak isteyenler için en yaygın “doğru bilinen yanlışları” derledi.

Doğru bilinen yanlış 1: aynı diyeti yapan herkes aynı MİKTARDA kilo kaybeder

GERÇEK: Hepimizin kilosu, yaşı, metabolizması farklı. Bu nedenle aynı diyeti uygulasak ve aynı şekilde spor yapsak da aynı kiloyu kaybetmiyoruz. O yüzden bazen çevremizdekiler bizden daha hızlı kilo verebiliyor, biz de onlar bakıp boş yere umutsuzluğa kapılabiliyoruz. Önemli olan hızlı ve çok kilo vermek değil, sağlıkla zayıflamak.

Doğru bilinen yanlış 2: ÖĞÜN ATLAYARAK KİLO VEREBİLİRSİNİZ

GERÇEK: Kahvaltıyı, öğle veya akşam yemeğini es geçmek pek çok kişinin başvurduğu bir yöntem. Ne var ki bir öğünü atlayınca acıkıyorsunuz, bu da bir sonraki öğünde ya da arada normalde tüketeceğinizden çok daha fazla miktarda yemenize neden olabiliyor. Bu nedenle her öğün düşük kalorili ve tok tutan yiyecekler tercih edilmeli.

Doğru bilinen yanlış 3: Aşşam saat yediden sonra yemek YEMEK kilo aldırır

GERÇEK: Gün içinde aldığınız toplam kalori belirli bir miktarı geçmedikçe, saat kaçta yemek yediğinizin bir önemi yok. Sağlıklı ve düşük kalorili yiyecekler tercih edildiği sürece yatmadan iki saat öncesine kadar yemek yiyebilirsiniz. Sorun şu ki, genelde geç vakit atıştırdıklarımız pek düşük kalorili şeyler olmuyor. Ama kilo vermek isteyenlerin, gün içinde aldıkları kalorinin çoğunluğunu vücudun daha aktif çalıştığı gündüz saatlerinde, akşam saatlerinde ise daha az miktarda almalarında fayda var.

Doğru bilinen yanlış 4: önemli olan gıdaların düşük kalorili olması, besleyici olmaları değil

GERÇEK: Kilo vermeye çalışırken, birçoğumuzun yaptığı en büyük hatalardan biri, yediklerimizin sadece kalori değerine bakıp ne kadar besleyici olduklarını dikkate almamak. Her ne kadar düşük kalori alsak da tek tip beslenmeyle sağlıklı kilo vermek mümkün değil. Bu nedenle her öğünde tükettiklerimizin besleyici olması, yani vücudumuzun besinsel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde gerekli vitamin ve mineralleri içermesi metabolizmamızın sağlıklı çalışması için şart.

Doğru bilinen yanlış 5: SÜT ve süt ürünleri kilo vermemize engel

GERÇEK: Süt ve süt ürünlerine karşı intoleransınız olduğuna dair hekimler tarafından konmuş bir teşhis yoksa, süt ve süt ürünleri tüketmek kilo vermeye engel değildir. Bunlardan uzak durursanız, vücudunuz için gerekli olan proteinler ve kalsiyumdan mahrum kalmış olursunuz.

Doğru bilinen yanlış 6: su içmek her derde deva

GERÇEK: Eğer yeterli ve dengeli beslenmiyorsanız, günlük ihtiyacınızdan daha fazla kalori alımı sağlıyorsanız ve de yeterince hareket etmiyorsanız, tek başına su içerek zayıflamanız ne yazık ki mümkün değil. Ancak diyet yaparken tokluk hissi yarattığı, metabolizmayı hızlandırdığı için su tüketmek tabii ki önemli. Ayrıca gün içinde vücuttan kaybedilen suyu yerine koymak için de yeterli miktarda su içmeniz gerek.

Omega Pharma, Perrigo Türkiye Hakkında

Global sağlık ürünleri şirketi Perrigo bünyesinde bulunan Omega Pharma 1987’de kuruldu. 35 ülkede, lider reçetesiz ilaç ve kişisel bakım markalarıyla insan sağlığına ve bilime hizmet eden Omega Pharma, Türkiye’de 2009’dan bu yana dermokozmetik, kilo yönetimi, bitlenme, el ve ayak sağlığı, depilasyon, deodorant, gebelik ve ovülasyon testi gibi alanlarda faaliyet gösteriyor.

Müşterilerine ve tüketicilere kaliteli ve ulaşılabilir sağlık ürünleri (Quality Affordable Healthcare Products®) sunan, 1887’de ev yapımı ilaçlar için ambalaj üreterek faaliyete başlayan Perrigo, bugün dünyanın en büyük reçetesiz ilaç üreticilerinden biri. Şirket ayrıca dünyanın önde gelen reçeteli topikal ilaç üreticileri arasında yer alıyor. Merkezi İrlanda’da bulunan Perrigo, ağırlıklı olarak Kuzey Amerika ve Avrupa’da, ayrıca Avustralya ve Çin dahil olmak üzere pek çok başka pazarda satış yapıyor. 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları