loading
close
SON DAKİKALAR

Zorla evlendirilmek istenince intihara kalkışan Hatice okuyacak

Zorla evlendirilmek istenince intihara kalkışan Hatice okuyacak
Tarih: 17.12.2017 - 11:01
Kategori: Sağlık, Yaşam

Şanlıurfalı 20 yaşındaki Hatice Avcı babası evlendirmek isteyince çatıya çıkıp intihara kalkıştı. 'Evlenmek değil okumak istiyorum' diyen, güçlükle ikna edilip ölümün kıyısından dönen Hatice’nin babası da evlendirme inadından vazgeçti.

Şanlıurfalı 20 yaşındaki Hatice Avcı babası evlendirmek isteyince çatıya çıkıp intihara kalkıştı. 'Evlenmek değil okumak istiyorum' diyen, güçlükle ikna edilip ölümün kıyısından dönen Hatice’nin yüzü artık gülüyor. İntihar girişiminin ardından babası da evlendirme inadından vazgeçti. Hatice Eyyübiye Belediyesi’nden uzanan yardım eliyle de hayaline kavuştu.

BELEDİYE OKUTACAK

Gazete Habertürk'ten Ümran Avcu'nın haberine göre Hatice’yi ve ailesini evinde ziyaret eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, hem genç kızın okul masraflarını hem de evlerinin tadilatını üstlendi. Genç kız kaybettiği zamanı, üniversite sınavına kadar alacağı özel derslerle kapatacak.

‘HAYALİM İÇİN ÇALIŞACAĞIM’

Türkiye’nin hemen her yerinden yardım etmek istediğini söyleyen onlarca insanın telefonla aradığını söyleyen Hatice, duygularını şu sözlerle ifade etti: “Her şey sizin sayenizde oldu. Artık yeni bir hayata başlıyorum ve çok mutluyum. Babam herkesin içinde söz verdi. ‘Kızımı evlendirmeyeceğim. Madem okumak istiyor, okusun ve meslek sahibi olsun’ dedi. Artık hemşire olma hayalimi gerçekleştirmek için çalışacağım. Ne kadar iyi insan varmış meğer. Tanımadığım bilmediğim insanlar yardım etmek için arıyor. Yalnızca eğitimimi değil, yaşadığımız evin tadilatını da üstlendiler. Yıllar sonra tuvalet ve banyomuz olacak. Eve yeni eşya alınacak. İyi ki varsınız. Hayatımda ilk defa mutluluktan ağladım ve anladım ki insan yalnızca dertten ağlamazmış.”

20 yaşındaki Hatice Avcı, yaklaşık bir hafta önce babasıyla tartıştıktan sonra kursa gönderilmediği ve babasının kendisini evlendirmek istediği iddiasıyla bir binanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulunmuş, polis tarafından ikna edilerek indirilmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları