loading
close
SON DAKİKALAR

"Doğru beslen, hareket et, diyabetten korun"

"Doğru beslen, hareket et, diyabetten korun"
Tarih: 14.11.2016 - 10:58
Kategori: Sağlık, Yaşam

Türk Diyabet Cemiyetince, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte vatandaşların kan şekeri ölçüldü ve vücut analizi yapıldı...

Türk Diyabet Cemiyetince, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla "Doğru Beslen, Hareket Et, Diyabetten Korun" etkinliği kapsamında, vatandaşların kan şekeri ölçüldü ve vücut analizi yapıldı.

Türk Diyabet Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada; cemiyetin Kadıköy'deki genel merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, vatandaşların ücretsiz kan şekeri ölçümü ve vücut analizi yaptırma imkanı bulduğu belirtildi.

Dünyada 415 milyon olan diyabet hastası var ve sayının 2040 yılında 640 milyona ulaşması bekleniyor.

Diyabet yalnızca bireylerin sağlığını değil, ülkelerin ekonomik büyümelerini de etkiliyor.

Sağlık ve sosyal güvenlik sistemleri üzerinde de büyük yük oluşturduğuna işaret edilen Türk Diyabet Cemiyeti açıklamasında, bu yükü azaltmanın, erken tanı ve tedavi ile birlikte diyabete zemin hazırlayan faktörlerin önlenmesini de içine alacak ulusal sağlık politikaları ile mümkün olduğu vurgulandı.

Açıklamada, kentleşme ile birlikte yaşam ve beslenme tarzındaki değişiklikler ile diğer faktörlerin de etkisiyle diyabetin hızla arttığı, hareketsiz yaşam, sağlıksız ve yanlış beslenme, genetik yakınlık ve fazla kilolu olmanın Tip 2 diyabete zemin hazırladığı kaydedildi.

AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları