loading
close
SON DAKİKALAR

Adalet Bakanı Gül'den 'Metin İyidil' açıklaması

Adalet Bakanı Gül'den 'Metin İyidil' açıklaması
Tarih: 22.01.2020 - 11:00
Kategori: Gündem

Adalet Bakanı Gül, Ankara Hakimevi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Gül, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bunların hepsinin talimatlarını da verdik" dediği Metin İyidil ile ilgili olarak nihai merci olan Yargıtayı işaret etti.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, darbe girişimine ilişkin yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbede mahkum olan, istinaf sürecinde tahliye edilen, buna itiraz üzerine de tekrar tutuklanan eski korgeneral Metin İyidil ile ilgili soru üzerine, yargıya intikal eden konuyla ilgili söz söylemesinin doğru olmayacağını belirtti.

Yargı sürecinin saygıyla beklenmesi gerektiğine işaret eden Gül, "Nihai merci Yargıtay'dır, Yargıtay son sözünü verecektir. Devam eden bir süreçle ilgili, bir hukukçu olarak söz söylemem, yorum yapmam doğru değil. Yine HSK'nın idari soruşturması devam ediyor. O süreçle ilgili daire, ilgili yetkililer takip ediyorlar. Süreci sürdürüyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, "Talimatlarını verdik" demişti

15 Temmuz darbe girişimi davasında yargılanan ve ağırlaştırlmış müebbet hapis cezası alan eski korgeneral Metin İyidil, istinaf sürecinde tahliye edilmişti. Tahliyesinden sonra tekrar tutuklanan İyidil üzerinden dönen tartışmalar Türkiye gündemine oturmuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, 'talimatını da verdik' demesi üzerine ülkede yargı bağımsızlığı yeniden tartışmaya açılmış ve birçok kişi Erdoğan'ın bu sözlerini 'itiraf' olarak değerlendirmişti.

Erdoğan İyidil hakkında şu ifadeleri kullanmıştı: "Yargı camiamız için gerçekten çok çok üzücü bir adım olmuştur. İlginç olan şey şu; tabii bunların hepsinin talimatlarını da verdik, yani kararı veren kişi veya kişilerin de FETÖ'cü olması bu işin nerelere vardığını gösteriyor. Bunun arkasında daha ne gibi oyunlar olabileceğini de çok açık ve net gösteriyor. Ama bir gerçek var ki hak er veya geç yerini buluyor. Düşünün müebbet hapse mahkûm olmuş bir kişi kalkıp hemen beraat ettirme veyahut da tahliyesini verme gibi bir yola bir mahkeme nasıl gidebiliyor? Bu anlaşılabilir bir şey değil. Ve sağolsun Adalet Bakanlığımız ve Savcılığımız bu noktada adımlarını attılar. İçişleri Bakanlığı ile beraber yaptıkları operasyonla da yakaladılar." 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ayrıca noterlik işlemlerindeki yeni uygulamayla ilgili de "'Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi' ve 'Noter Ücretlerinin Kredi Kartı ile Ödenmesi' olarak ifade ettiğimiz bu uygulamalara 3 Şubat 2020 tarihinden itibaren tüm noterliklerde aynı anda başlayacağız" şeklinde konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları