loading
close
SON DAKİKALAR

Barış Pınarı Harekatı: 6 kişi hayatını kaybetti, 70 kişi yaralandı

Barış Pınarı Harekatı: 6 kişi hayatını kaybetti, 70 kişi yaralandı
Tarih: 10.10.2019 - 16:59
Kategori: Gündem

Suriye'de terör örgütlerince işgal edilen bölgelerden atılan havan mermileri Şanlıurfa'nın Akçakale, Ceylanpınar ile Mardin'in Nusaybin ilçelerine düştü. Şanlıurfa'da biri bebek 3 kişinin şehit oldu, 46 kişi yaralandı. Mardin'de saldırılarda 3 şehit, 24 de yaralı var.

Şanlıurfa Valiliği, Suriye sınır bölgesinde yürütülen Barış Pınarı Harekatı ile birlikte Suriye'den atılan havan topları nedeniyle Suriye uyruklu  9 aylık bir bebek ve Vergi Dairesi'nde çalışan bir memurun hayatlarını kaybettiğini açıkladı.

Sanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklama şöyle:

"09.10.2019 tarihinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile birlikte Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin İlimiz Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerimize isabet etmesi sonucu; Barış Pınarı Harekatının ilk şehidi Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale ilçemizde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memurumuz Cihan Güneş şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Akçakale Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerimize sevk edilerek tedavi altına alınmıştır."

Valilik daha sonra yaptığı açıklamada ise "Ceylanpınar ilçesine atılan mühimmatın patlaması sonucu, sokakta oynadığı sırada göğsüne isabet eden şarapnelle yaralanan ve Ceylanpınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Elif Terim (11) adlı evladımız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehit çocuğumuza Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz" şeklinde açıklama yaparak hayatını kaybedenlerin sayısının 3'e yükseldiğini duyurdu.

MARDİN'DE 3 ŞEHİT, 24 YARALI

Bir acı haber de Mardin'den geldi.

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada;

''Suriye'nin Kamışlı kentinden Nusaybin ilçemize teröristler tarafından yapılan saldırılar sonucu 3 vatandaşımız şehit oldu, 24 vatandaşımız yaralandı'' denildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları