loading
close
SON DAKİKALAR

Bartın’da gemi battı: 6 kişi hayatını kaybetti

Bartın’da gemi battı: 6 kişi hayatını kaybetti
Tarih: 17.01.2021 - 15:05
Kategori: Yurt

Bartın İnkum açıklarında geminin battığı görülürken, bir kısmı su yüzeyinde kaldı. Batan geminin personeli can yelekleri ve filikalarla gemiden ayrıldı.

Bartın'ın İnkumu beldesi açıklarında Palau bandıralı "Arvin" isimli bir kuru yük gemisi battı.

Karadeniz'de kötü hava şartları ve denizin dalgalı olması geminin bulunduğu bölgeye ulaşımı güçleştirdi. Olayla ilgili olarak Bartın Valisi Sinan Güner açıklamada bulundu.

Vali Sinan Güner yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Palau bandıralı kuru yük gemisi bu kötü hava şartları nedeniyle battı. 10-15 arası mürettebatı olduğunu biliyoruz. Bunlar filikalarla can yelekleri giyerek denize açıldılar. Şu anda bu imkanlarla kurtarma çalışmalarına başladık. Denizde dalga çok yüksek, hava şartları çok kötü. Sahil Güvenlik´in botu ulaşmaya çalışıyor. Çok zor şartlarda yani denizin dalga boyu botun boyundan yüksek. Deniz Kuvvetleri´ne ait bir gemi Ereğli´den hareket etti. Eğer uçuş imkanı varsa Samsun´dan helikopter de talep ettik. Şu anda Güzelcehisar civarlarında 600-700 metre açıklarda filikalar gözle görülebiliyor. Deniz altı dalgıç ekibimiz filikaları kendi botlarını yüzdürebilirlerse bu 600-700 metreye ulaşmaya çalışacaklar, denizden de Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik ulaşmaya çalışıyor."

Bartın'ın İnkumu beldesi açıklarında Palau bandıralı "Arvin" isimli bir kuru yük gemisi battı.Güner son yaptığı açıklamada, "Batan gemideki 12 kişilik mürettebattan 6'sı kurtarıldı, 6'sının vefat ettiği değerlendiriliyor. Arama kurtarma çalışmaları da tamamlandı" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı da, "Bartın İnkumu açıklarında batan Panama bandıralı kuru yük gemisini arama-kurtarma çalışmalarına destek için Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızdan bir fırkateyn görevlendirildi" açıklamasında bulundu.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada da, "17 Ocak 2021 tarihinde saat 12.35’de rotası Gürcistan’dan Bulgaristan’a olan ve Bartın İli demir sahasında demirli bulunan Palau bayraklı bir ticari geminin su alarak battığı ihbarının alınması üzerine olay mahalline derhal 1 Sahil Güvenlik Botu, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ve 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi görevlendirilmiş, şu ana kadar yapılan arama kurtarma faaliyetleri neticesinde 6 kişi sağ olarak kurtarılmıştır.
Kurtarılan şahıslardan alınan ilk bilgiler doğrultusunda gemide toplam 12 kişi olduklarının öğrenilmesi üzerine kayıp olduğu değerlendirilen 6 kişinin arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

 

Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları