loading
close
SON DAKİKALAR

Berat Albayrak: Yalandan kimse ölmüyormuş, Ankara'ya gidince öğrendim

Berat Albayrak: Yalandan kimse ölmüyormuş, Ankara'ya gidince öğrendim
Tarih: 20.03.2019 - 11:02
Kategori: Gündem

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Yalandan birileri ölse Ankara'nın nüfusu bayağı düşmesi lazım, siyasetçilerden bayağı ölen olması lazım" dedi.

Berat Albayrak, Trabzon'da Dernekpazarı Gençlik Merkezi ve Sosyal Yaşam Alanı açılış  töreninde konuştu.

Albayrak, "Büyük bir medeniyetin inşası küçük taşlardan  başlar. Bu tesisler, bu binalar, bu yollar... Bütün bu altyapı ve üst yapı  yatırımları büyük ve güçlü Türkiye yolculuğuna bizleri taşıyor. Bütün bu hayali  hayata geçirirken bu büyük ve güçlü Türkiye yolculuğunun büyük liderini unutmak  olmaz. Bütün bu değişimin ve dönüşümün mimarı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip  Erdoğan olmak üzere, bu davanın ak yolcusu tüm dava arkadaşlarımdan Allah razı  olsun. Bu yatırımın hayata geçmesinde hayırsever Kalyon Grubu'na da teşekkür  ediyoruz." diye konuştu.

Albayrak'ın açıklamaları şöyle:

"-5-10 tane ağaç için Türkiye'yi, İstanbul'u yakmaya çalıştılar.  Arkasından ne çıktı, hangi örgütler çıktı FETÖ, DHKP-C, PKK çıktı mı? Bu bir,  sonra bu saldırıdan güçlenerek çıkan Türkiye'nin yolunu 6 ay sonra yargı darbesi  adı altında FETÖ'cüler başka şekilde kesmeye çalıştı. 2014 seçimlerinde büyük bir  tokat yiyerek hezimete uğradılar. Türkiye bundan da güçlenerek çıktı. Yetti mi?  Yetmedi. Yine devam etti süreç, akabinde 15 Temmuz 2016'da tarihin en kirli darbe  girişimine şahit olduk mu? Dernekpazarı, Trabzon, Çaykara, Of şahit oldu mu?  Sadece Trabzon değil, 81 vilayetimiz şahit oldu. Yüzlerce insanımızın şehit  olduğu, binlerce insanımızın gazi olduğu, milyonlarca insanımız o gece sokağa  inerek sadece kendisi, geleceği, istikbali, cumhuriyeti için değil, evlatlarının  geleceği için de bu darbecilere bu memleketi bırakmadı, dimdik bir şekilde  meydanlara inerek cumhurun başkanının talimatıyla 81 milyon dimdik bir arada  yekvücut oldu.

-Televizyonlarda izliyor musunuz, diyorlar ki 'Bu hizmet seçimi, beka  seçimi değil.' Bakıyoruz bir tarafta Cumhurbaşkanımız ve çok kıymetli Cumhur  İttifakı'mızda Milliyetçi Hareket Partisi'nin lideri Sayın Bahçeli, ne diyorlar;  'Bu beka seçimi' diyorlar. 'Yok bu belediye hizmetleridir, hizmet seçimidir, beka  değil' diyenler var. Doğru, 31 Mart'ta bir belediyecilik anlamında devletin ve  hükümetin de desteğiyle yerel yönetimler anlamında Türkiye'de bir hizmet seçimi  olacak. Hizmet siyasetinde AK Parti son 25 senedir Cumhurbaşkanımızın  liderliğinde bir ekol oldu. Halka hizmet siyasetinde belediyecilikte bir marka  oldu. Amenna çünkü bunu uzatmaya gerek yok, siyaset, meydan, seçmen e... Yok mu  daha fazlası, her gün biri bir şey diyor ama biz lafa değil, icraata bakacağız.

-Bir tane de İstanbul'da var, bizim hemşehrimizmiş, yahu dedim bu  hemşehri aday olmuş, İstanbul'a sordum, dedim ki etrafa, lafa bakmayacağız, bizim  ecdadımız ne demiş, 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz', çünkü dilin kemiği  yok. Bol kepçe lokantası, yalandan kim ölmüş. Yalandan birileri ölse Ankara'nın  nüfusu bayağı düşmesi lazım, siyasetçilerden, bayağı ölen olması lazım. Demek ki yalandan kimse ölmüyormuş, ben Ankara'ya gidince  öğrendim bunu. Peki dedim bu arkadaş ne vadediyor, bir de baktık ki birçok ildeki  adayda olduğu gibi Trabzon olsun, 81 vilayet olsun, İstanbul'da da birileri her  zamanki gibi bol kepçeden yalan söylüyor. Yahu dedim, 2014 yılında bu kişi  adaydı, ne vadetmiş, 37 tane proje vadetmiş. Kaç tanesini bunun gerçekleştirmiş?  İki tane, 35'i yalan olmuş.

-Bakın bu siyaseti, bu  siyasetçileri, bu siyasi parti ve zihniyeti tanımamız lazım. Aydın'da bir tane  kadın var, belediye başkanı ya dedim bu ne vaat vermiş 2014'te seçilirken? Sayısı  var mı? Var dediler, hesapladık. Kaç tane dedim, 133 tane proje vadetmiş,  'Bunları yapacağım, söz veriyorum.' Kaç tanesini yerine getirmiş 5 senede biliyor  musunuz? 13 tane. 120 tanesi yalan olmuş, yalandan kim ölmüş.

-Trabzon'umuz, büyükşehrimiz yıllardır bir marka oldu altyapı, üst  yapı. Devletimiz Trabzon'u olimpiyat şehrine çevirdi, tesislerimiz, bugün yine  bir tanesini açıyoruz. Yollarımız, köprülerimiz, tünellerimiz, yapıyoruz daha da  yapacağız. Dernekpazarı'na da Çaykara'ya da Of'a da tüm Trabzon'a da yapacağız  Allah'ın izniyle Trabzonspor'a da...

-Daha düne kadar Türkiye'de devletten aldığı finansmanı, parayı, kaynağı, iş  makinelerini, ekipmanları, tüm bu imkanları dağa, terör örgütüne, dışarıya  aktaran belediyeler var mıydı? Bu paraları alıp, dağa, terör örgütüne, Kandil'e  aktarmanın yanında bu imkanlarla yollara, sokaklara, caddelere çukurlar kazan  terör örgütleriyle iş tutup Mehmetçiğimize kurşun sıkma noktasında destek olan  belediyeler var mıydı? Demek ki belediyecilik önemli, belediyeyi alacak insanın,  yönetecek insanın yerli ve milli olması lazım. Terör örgütleriyle iş tutmaması  lazım, el ele kol kola belediyeye, meclise taşımaması lazım, öyle mi?

-Bu ülkede 81 milyon tüm Türkiye ne yaptı? Meydanlara indi, canını  siper etme pahasına korkusuzca ülkesinin bekası noktasında meydanlara indi o  gece. Peki size soruyorum, o gece tüm Türkiye'de tüm bu süreç ve bu fotoğrafın  ışığında milletiyle hemşehrileriyle meydanlara inen, sahip olduğu imkanlarla  tankların önüne, kışlaların önüne bütün bu imkanları set duracak şekilde duran  belediyeler oldu mu? Peki bu ülkede o kanlı gece televizyonun karşısına geçip  ayağında terliklerle zaping makinesiyle darbeyi canlı şekilde izleyip, maç izler  gibi ölü sayısını, şehit sayısını izleyen belediyeler, belediye başkanları oldu  mu? 'Kim kazanacak, kaç ölü var, kim kazanırsa sokağa ineriz.' diye hesap yapan  belediyeler ve siyasiler, başkanlar oldu mu? O zaman... Çok net söylüyorum, fazla  söze gerek yok, bu ülkede belediye başkanı seçmek demek, hele de Trabzon'a  belediye başkanı seçmek çok önemli. Trabzon'un belediye başkanı Türkiye'ye değil,  dünyaya mesaj.

-Bugün Türkiye'de, adına 'millet' dedikleri ama zillet ittifakı  seçimlere giderken peşi sıra bir yandan Kandil, bir yandan Pensilvanya açıklama  yapıyor. Bu da yetmiyormuş gibi terör örgütleriyle kol kola yürüyen siyasi  partinin eş başkanları peşi sıra açıklama yapıyorsa ve diyorsa ki 'Güneydoğu'da  PKK'yı, batıda ve diğer yerlerde bunları destekleyeceğiz, bunlarla birlikte  yürüyoruz' bu resmi görüp, göstermemiz lazım. Bu resmi bütün Türkiye'nin,  Trabzon'un bilmesi lazım."

-Ağustos ayında Yenikapı mitingi oldu, bütün Türkiye o meydanda hangi  siyasi görüşten olursa olsun toplandı. Niye toplandı? Çünkü bu ülkeyi yıkmak  isteyen terör örgütleri darbe girişiminde bulundu. Gerek Sayın Cumhurbaşkanımız,  gerek Sayın Devlet Bahçeli Cumhur İttifakı noktasında çok dik bir duruş  sergiledi. Mevzubahis ülkenin bekası, öyle mi? O zaman biz kol kola yürümek  zorundayız. Yerli, milli duruşla bunu ortaya koymak zorundayız. 31 Mart'a  giderken, Allah'ın izniyle bir kez daha yerli ve milli duruşla Türkiye, büyük ve  güçlü Türkiye yolculuğuna emin adımlarla ilerliyor. Siyasi, güvenlik ve ekonomik  olarak Türkiye her geçen yıl çok daha emin adımlarla yoluna devam ediyor. Bundan en ufak bir şüpheniz olmasın. Hazine'den arkadaşlarla  konuşuyorum, 1 milyar dolar yurt dışı finansman ihale gerçekleştirdik. Bir ay  öncekinden çok daha uygun maliyetle kapattık. Paramız da Hazinemizde her türlü  imkanlarımız da var. Bütçemiz de ekonomimiz de sağlam. Allah'ın izniyle  Cumhurbaşkanımız bu ülkenin başında olduğu sürece, bu millet, bu ülke birlik ve  beraberlik içerisinde bu dik duruşu sergilediği sürece, ülkemizi hiçbir şekilde  bölemeyecekler. En ufak bir endişeniz olmasın, Allah'ın izniyle hepsinin de  üstesinden geleceğiz, hiç merak etmeyin."

Kaynak : Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları