loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu-İş 1 Mayıs'ı Ankara'da kutladı

Birleşik Kamu-İş 1 Mayıs'ı Ankara'da kutladı
Tarih: 01.05.2017 - 17:49
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Güvenpark’ta toplanarak Ankara Kolej Meydanı’na yürüdü.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Güvenpark’ta toplanarak Ankara Kolej Meydanı’na yürüdü.

Güvenpark'taki 1 Mayıs kutlamalarına Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, Genel Sekreter Mücahit Dede, Eğitim-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, Büro-İş Genel Başkanı Haydar Şahindokuyucu, Ulaşım-İş Genel Başkanı Adem Çalışkan, Kültür Sanat-İş Genel Başkanı Hamza Candanoğlu, konfederasyona bağlı sendikaların Merkez Yürütme Kurulu, şube başkanları, yöneticileri ve demokratik kitle örgütleri katıldı.

"Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “Emek, eylem, direniş işte Kamu-İş”, “Kurtuluş, emeğin iktidarında”, “Sadaka değil, toplu sözleşme”, “Hayır, bitmedi daha, yeni başlıyor” sloganlarıyla alanı dolduran Birleşik Kamu-İş'e bağlı sendikaların üyeleri “Güvenceli iş, güvenceli gelecek, insanca yaşam için AKP’ye teslim olmayacağız” ve “Ulusal egemenliğimiz mühürsüz iradeye teslim edilemez” yazılı pankartlar taşıdı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük ve Eğitim-İş Genel Başkanı Mehmet Balık Güvenpark’ta Gezi direnişinde öldürülen Ethem Sarısülük’ün vurulduğu noktaya karanfiller bıraktı.

Emekçiler, işsizliğe, yoksulluğa, hukuksuzluğa, baskılara, emperyalizme, taşeronlaştırmaya, güvencesiz ve esnek çalıştırmaya karşı eşit özgür ve insanca bir yaşam talebinde bulundu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları