loading
close
SON DAKİKALAR

Cezaevi yönetiminin yalanladığı corona virüs vakasında yeni gelişme: Hasta, corona için ayrılan yoğun bakımda çıktı

Cezaevi yönetiminin yalanladığı corona virüs vakasında yeni gelişme: Hasta, corona için ayrılan yoğun bakımda çıktı
Tarih: 26.03.2020 - 14:33
Kategori: Gündem

Sincan Cezaevi'nde bir kişide koronavirüs tespit edildiğini söylediği için hakkında soruşturma başlatılan HDP'li vekil Gergerlioğlu yeni bir açıklamada bulunarak hastanın Bilkent Şehir Hastanesi'nde corona virüs için ayrılan yoğun bakımda yattığını açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sincan Cezaevinde bulunan 70 yaşındaki bir yurttaşın corona virüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını söylemiş “Sincan cezaevinde, maalesef. 70 yaşında bir vatandaş korona +. L 2 C9 koğuşunda. Müdür bakanlığa bildirmiş” ifadelerini kullanmıştı.

Gergerlioğlu'na soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı açıklamada, Sincan Kapalı Cezaevi'ndeki bir tutukluda koronavirüse rastlandığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını aktarmıştı. Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında ise, "Halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak" iddiasıyla soruşturma başlatmıştı. 

Gergerlioğlu bugün sosyal medya hesabından yeni bir açıklamada bulunarak hastaneyi aradığını, 1 saat kadar telefon bağlanmadığını, daha sonra Bilkent Şehir Hastane yetkilisine bağlandığını belirtti. Gergerlioğlu cezaevindeki hastanın 23 Mart'ta corona için ayrılan yoğun bakımdaki bölüme yatırıldığını açıkladı. Gergerlioğlu hastayla ilgili olarak "Corona negatif dendi, o halde niye pozitif hasta takibi yapılan yoğun bakımda?" diye sordu. 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları