loading
close
SON DAKİKALAR

ÇGD: MİT TIR’ları davasından çıkan ceza hukuka ihanettir

ÇGD: MİT TIR’ları davasından çıkan ceza hukuka ihanettir
Tarih: 16.06.2017 - 09:44
Kategori: Medya

ÇGD’den yapılan açıklamada, Enis Berberoğlu’na MİT TIR’ları davasından 25 yıl hapis cezası verilerek tutuklanmasına ilişkin 'Ceza hukuka ihanet, gazeteciliğin başına silah dayamaktır' dendi.

MİT TIR'ları haberi davasında tutuklanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu için Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) açıklama yaptı.

Berberoğlu yargılandığı MİT TIR’ları haberi davasında “Casusluk” suçlamasıyla TCK 330/1’den 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak dün (14 Haziran) tutuklandı.

ÇGD açıklamasında MİT TIR’ları haberi için “Casusluk değil gazetecilik faaliyetidir” diyerek kararın hukuka ihanet olduğunu yazdı.

“Casusluk değil gazetecilik faaliyeti”

Açıklamada Anayasa Mahkemesi’nin aynı davada Can Dündar ve Erdem Gül için verdiği “Casusluk değil tamamen gazetecilik faaliyeti” kararı hatırlatıldı:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın o dönem verdiği tepki ise hukuka, yargıya bakışı göstermesi açısından çok önem taşıyordu. Erdoğan'ın, ‘Anayasa Mahkemesi’nin kararına uymuyorum, saygı da duymuyorum’ şeklindeki sözleri unutulmadı.

“Türkiye’nin en üst yargı makamlarından biri olan Anayasa Mahkemesi’nin, ‘MİT TIR'ları’ davasına ilişkin ‘casusluk değil, gazetecilik faaliyeti’ kararına karşın gazeteci Enis Berberoğlu’nun tutuklanarak cezaevine konulması, temelinden çürük bu davanın hiçbir hukuki boyutunun olmadığının delilidir.

“Bu kararı alanlar, hukuka ihanet etmiştir. Bunu en iyi tespit edecek olanlar da biz gazetecilerdir! Çünkü gazetecilik, siyasi iktidara göre yön alan değil, onu denetleyen, halka doğru haber verme bilinciyle var olan bir meslektir.

“‘MİT TIR'ları’ haberleri de ‘casusluk’ değil, mesleğimiz adına övündüğümüz başarılı bir gazetecilik faaliyetidir.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları