loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Bizi sokağa çekmeyi başaramayacaksınız, uysal koyun olmadığımızı da göreceksiniz

CHP Sözcüsü Öztrak: Bizi sokağa çekmeyi başaramayacaksınız, uysal koyun olmadığımızı da göreceksiniz
Tarih: 05.06.2020 - 14:03
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, açıklamalarda bulundu.

Özrtak'ın açıklamaları şöyle:
"Türkiye bu salgın dönemine likayatsiz, basiretsiz yönetimde yakalandı. Salgında saray hükümeti milletimizi yalnız bıraktı. Dün normalleşme sürecine girdik dediler, bugün yaşadıklarımıza bakın. Sağlık Bakanı sokağa çıkma yasağıının devam etmesi yönünde kararımız yok dedi. Esnaf hazırlığını yapıyor, restoranlar hazırlıklarını yapıyor, garsonlar işe çağrılıyor, insanlar otobüs, uçak biletlerini alıyorlar. Dün gece 15 ilde sokağa çıkma yasağı açıklaması yapılıyor.
Bu karardan önce ortada görünmeyen AK Parti genel başkanı kararı iptal etti. Gönlüm razı olmadı, dedi. Böyle bir ileri 2 geri adım atarak süreci nasıl yöneteceksiniz? Bilim Kurulu bu kararın neresinde? 
Ucube rejim güveni bitiriyor. Tek bir kişinin aklını milletin aklının önüne koyarsanız böyle olur. Bu yönetim milletin derdine derman olamadıkça çareyi yalanlarda kumpaslarda arıyor.
Gerçek ötesi siyasetle ayakta kalabileceğini sanıyor, hızla otoriterleşiyor. 
Dün yeni bir senaryo ortaya kondu, millet iradesi ayaklar altına alındı.
Enis Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi 20 Temmuz darbesinin sonucudur. Casusluk suçlaması düşmüştür. Arkadaşımızı mahkemenin bile bulamadığı suçlamayla linç etmeye çalışıyorlar.
Suçlama yok, yargılanan yok. Milletvekilimiz AYM kararını beklerken, meclisin geçmiş içtihatları yok sayılarak düşürülmüştür. Gece yarısı evinden alınması zulümdür. Şahsi garezle yapılmış, CHP düşmanlığıdır. Millet iradesiyle inatlaşanlara millet sandıkta gereken dersi verir. 
ABD'de milyonlarca insan nefes alamıyorum diyerek sokaklara döküldü. 
Bu olaylar saray hükümetinin iki yüzlülüğünü gösterdi. Ankara'da 20 kişi bir araya gelse gaza boğan saray ABD'deki olaylara farklı yaklaştı.
ABD'liye hak gördüğünü Türkiye vatandaşlarına neden hak görmezsin. Tek adam hükümetinin ülkeyi getirdiği yer fiili diktatörlüktür.
Sarayın damadı dünyada en çok sermaye çeken ülkelerde demokrasi yok, demiş. Çin'i kastediyor. Arada bir Türkiye'nin üyesi olduğu uluslararası kuruluşların veri tabanlarına baksınlar.
Çin en çok doğrudan sermaye çeken ülkeler liginde 124. sırada. Türkiye 125. sırada. Damat kayınpeder, okumayı sevmiyor. danışmanlarından istesinler, gelişmiş 10 ülkenin kaçında başkanlık rejimi var. Sıfır. 9'u parlamenter demokrasi, İsviçre doğrudan demokrasiyle yönetiliyor.
6 yılda tek adamlık hevesinin sebep olduğu ekonomik kayıp 200 milyar dolar.
Bugün ekonomik ve siyasi buhrnın ardında kibirli yönetimin milleti kutuplaştırarak koltuğunda oturma hırsı var. 
Saray dışında mutlu olan kimse yok.
 
TÜİK mayısta gıda fiyatları artmadı diyor. Vatandaş isyan ediyor. Çayın yüzde 25, peynirin yüzde 25, yumurtanın yüzde 26 arttığını biliyor millet.
 
Gerçek işsizlerimizin sayısı 9 milyonu aşmış. 2020'de işsizliler ordusuna 6 milyon insanımızın ekleneceği hesaplanıyor. Sorun çok ciddi ama saray sosyetesinin umrunda değil.
 
Damat kamu bankalarının reklam yüzü oldu. Ekonomiyi borç vermek zannediyor.
 
18 yılda milletimiz boğazına kadar borca batırıldı. Millet borcu nasıl ödeyeceğim diye kara kara düşünüyor. Her çocuğumuz 5291 dolar dış borçla doğuyor. 2001'de borç 6,6 milyar TL şimdi 633 milyar TL'ye çıktı. İşsizlerin arttığı ortamda bu borçları kim, nasıl ödeyecek? 
Oluşan kamu zararları da saklanıyor. Türkiye benzer süreçleri 1990'larda yaşadı. 2001 krizinde bedelini ağır ödedi.
 
Mahkemenin casuslukla suçlamadığı vekilimize trolleriniz casus diyor. Kaymakamın başında durduğu soğanlar nereye gidiyor diyen gençlik kolları başkanımızı tutukluyorsunuz. Bizi sokağa çekmeyi başaramayacaksınız. Yumuşak başlı olsak da uysal koyun olmadığımızı da göreceksiniz.
Çeşitli zeminler var. Bu zaminlerde muhalefet olma hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Enis Berberoğlu'na ypılan hem hukuka hem anayasaya aykırıdır.
Enis beyin dokunulmazlığı işlemektedir. TBMM başkanını yapması gereken Enis beyin dokunulmazlığının kaldırılmasını oylatmaktı, bunu yapmadı.
Meclis başkanı, infaz yasasıyla ilgili değişikliklerden yaralanacak vekiller var mı yok mu ondan düzenlemeyi bekledik, sonra da salgın meselesi geldi, bugüne kaldı, dedi.
 
Bir yerlerden talimat gelmiştir, fezleke okutulmuştur. Yapılan CHP düşmanlığıdır."
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları