loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Erdoğan'ın milletimize karşı şişen egoları Beyaz Saray karşısında iniveriyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Erdoğan'ın milletimize karşı şişen egoları Beyaz Saray karşısında iniveriyor
Tarih: 08.03.2021 - 15:18
Kategori: Siyaset

CHP Sözcüsü Faik Öztrak MYK gündeme ilişkin yaptığı açıklamada; “Arabayı birazcık kımıldatmak için hem şanzıman dağıtıldı, hem motor yakıldı, hem de kaporta darmadağın edildi. Arabayı kullanan acemi şoför ise kaza mahallinden kaçıp gitti” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkezinde MYK gündemine ilişkin düzenlediği basın toplantısında kadına yönelik şiddetin Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olduğunu, CHP’nin konuyla ilgili verdiği Araştırma Önergelerinin Meclis’te AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildiğini söyledi. Kadın cinayetlerinin ardından “olayın takipçisiyiz” mesajları atmanın sorunları çözmediğini ifade eden Öztrak, tüm milletvekillerine CHP’nin kadın milletvekillerinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Meclis’e sunduğu yasa teklifine destek verme çağrısında bulundu.

Kadınların ciddi sorunlarla karşılaştığı bir alanında istihdam olduğuna dikkat çeken Öztrak, şunları söyledi:

TÜRKİYE BU ALANDA OECD’DE EN KÖTÜ DURUMDAKİ ÜLKE

Ülkemizde 15-29 yaş arasındaki her 100 kadından 40’ı, ne okuyor ne de çalışıyor. Bu oran Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) ülkelerinde ortalama yüzde 15. Türkiye, OECD ülkeleri içinde en kötü konumdaki ülke. Kadına her alanda eşit imkânlar sağlanmadan, özlediğimiz insani gelişmişlik seviyesine ulaşamayız. Genç kadınlara iyi bir eğitim vermeden, kaliteli iş ve istihdam imkânları sunmadan geleceğe güvenle bakamayız.

SARAY’IN EYLEM PLANI, UCU YANIK BİR MEKTUP MU?

19 yıldır ülkeyi yöneten Erdoğan’ın Şahsım Hükümeti metal yorgunu, tükenmişlik sendromu yaşıyor. Millete söyleyecek sözleri kalmadı. 1789 Fransız İnsan ve Yurttaş Hakları Bildirgesi’nden kopyalanıp yapıştırılan ilke ve haklar, ‘İnsan Hakları Eylem Planı’ denerek 232 yıl sonra milletin önüne getiriliyor. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Vatandaşlarımız artık eylem planı değil, uygulama bekliyor. Zamanlamaya bakınca insan düşünmeden edemiyor: Yoksa bu eylem planı içeriye değil de okyanus ötesine gönderilen ucu yakılmış bir mektup mu? Beyaz Saray’dan beklenen o telefon bir türlü gelmeyince, Erdoğan Şahsım Hükümetinin aklına acaba böyle bir çare mi geldi?

YAKINDA RABİA SELAMINDAN VAZGEÇERLERSE ŞAŞIRMAYIN

CHP’nin yıllardır Mısır’la olan ilişkilerin düzeltilmesi çağrısında bulunduğunu hatırlatan Öztrak, şimdi hem Dışişleri Bakanının hem Saray Sözcüsünün hem de Milli Savunma Bakanının Mısır’a çiçek atmaya başladığını belirterek, “Bunlar yakında, Rabia selamlarından da vazgeçerse hiç şaşırmayın” dedi.

EKONOMİDE ŞANZIMAN GİTTİ, MOTOR YANDI, KAPORTA DAĞILDI

Şahsım Hükümetinin 2020’de yüzde 1,8’lik büyüme için yüksek borçluluğa, yüksek işsizliğe, yüksek enflasyona, yüksek faize, yüksek cari açığa, yüksek kamu açığına ve eksi rezervlere razı geldiğini kaydeden Öztrak, "Yani arabayı birazcık kımıldatmak için hem şanzıman dağıtıldı, hem motor yakıldı, hem de kaporta darmadağın edildi. Arabayı kullanan acemi şoför ise kaza mahallinden kaçıp gitti” diye konuştu. Öztrak, büyüme verilerindeki gri alanların aydınlatılması gerektiğini de vurguladı.

YENİ BAKAN BÜROKRASİYE HAKİM OLAMIYOR

Vatandaşın derdine derman olamayan hükümetin tek bildiğinin borç ve faiz olduğunu ifade eden Öztrak, sadece bu yılın ilk 2 ayında Hazine’nin 32,5 milyar TL faiz ödediğini söyledi. Yeni ekonomi yönetimine güvenin de yapılan hatalarla hızla eridiğini, belirten Öztrak, “Yeni Hazine ve Maliye Bakanı’nın, bürokrasiye hâkim olmakta da zorlandığı görülüyor. İki haftada iki TÜİK Başkanının değiştirilmesi, Borsa İstanbul Başkanının, söylentilere göre Saraydan gelen müdahalelerden rahatsız olup görevinden istifa etmesi, Merkez Bankası’ndan 128 milyar doları buharlaştıran bürokratlara, halen dokunulamaması, ekonomi yönetiminin bu işlere hâkim olamadığı iddialarını güçlendiriyor. Saray entrikaları ve ayak oyunları, bir kez daha hız kazanmış görünüyor. Ve ne yazık ki bunların faturasını da vatandaşlarımız ödüyor” ifadelerini kullandı.

ÇAMURA YATMANIN DANİSKASI

Salgınla başa çıkamayan Hükümetin sorumluluğu millete ve muhalefete yüklemeye kalktığını belirten Öztrak, “Sağlık Bakanının son açıklaması ise çamura yatmanın tam da daniskası... Millete 100 milyon doz aşı temini taahhüdü veren Bakan bu aşı programı riske girince sorumluluğu Genel Başkanımıza yıkmaya çalışıyor. Bunu ima ediyor. Sorumluluktan kaçmaya uğraşıyor. Hayırdır, SINOVAC firması aşıları teslim etmiyor mu? Sağlık Bakanına küstü mü? Böyle gayrı ciddilik olmaz” değerlendirmesinde bulundu. Öztrak, aşıda kaynak çeşitlendirmesini beceremeyen Hükümetin salgın yönetiminde başarısız olduğunu ifade etti.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları