loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak'tan AKP Sözcüsü Ömer Çelik'e yanıt: Milletimiz önüne gelecek ilk sandıkta yerinizi gösterecek

CHP Sözcüsü Öztrak'tan AKP Sözcüsü Ömer Çelik'e yanıt: Milletimiz önüne gelecek ilk sandıkta yerinizi gösterecek
Tarih: 14.07.2020 - 16:40
Kategori: Siyaset

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in kendisine yönelik sözlerine yanıt verdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, dün MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Danıştay'ın Ayasofya'nın müze statüsünden çıkarılması kararı sonrası "Ayasofya 567 yıldır bizimdir. Ve İstanbul’un iki büyük fatihi vardır. Biri Fatih Sultan Mehmet Han. Diğeri ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Biz iki atamızla da gurur duyuyoruz" demiş, Danıştay'ın kararı için "Yıkılmış Osmanlı'nın hukukuna dayanarak, Cumhuriyetin hukukunu yok saydı" ifadelerini kullanmıştı. 

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise Öztrak'a tepki göstererek, sosyal medya hesabından "Ayasofya’nın cami olarak açılması ile ilgili tüm dünyadan yapılan açıklamalarda en utanç verici sözler CHP’den geldi. Bütün siyasi misyonu Cumhuriyetimiz ile Osmanlı Devleti’mizi kavga ettirme üzerine kurulmuş olanlar var. Diktatörlük ve ikiyüzlülük arasında devre mülk gibi mutasyona uğrayan zihniyetle karşı karşıyayız" dedi.

Çelik'in açıklamalarına Öztrak da Twitter hesabından yanıt verdi. Öztrak, şunları kaydetti:
"Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden Erdoğan, hem o koltukta oturup, hem de o koltuğun ilk sahibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden ilk kişidir. Milletimiz yaptıklarınızı görüyor. Notunuzu veriyor. Önüne gelecek ilk sandıkta da “kış kış” deyip, yerinizi gösterecek."

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"Siyasi hayatlarını "gömlek değiştirmek" üzerine kurmuş olanlar, ağızlarına "mutasyon" kelimesini alırken utanmıyorlarsa, okuduklarını anlamazlıktan gelmekten, dinlediklerini çarpıtmaktan elbette hiç utanmazlar. Bizim söylediklerimiz açıktır, tevil gerektirmez, eğilip bükülemez. Asıl utanılması gereken; 36 askerimizi şehit edenlerin kapılarında dakikalarca bekletilmektir. Burnunun dibindeki adada Yunan Cumhurbaşkanının Yunan askerini denetleyerek nispet yapmasına sessiz kalmaktır. 18 yıl ülkeyi yönettikten sonra 10 milyon insanımızı işsiz bırakmaktır. Ayasofya 567 yıldır bizimdir ve İstanbul’un iki büyük fatihi vardır. Biri "Fatih Sultan Mehmet Han", Diğeri "Gazi Mustafa Kemal Atatürk". Biz, her iki atamızla da gurur duyuyoruz. Bu topraklarda aklı, vicdanı, izanı ve insafı olan herkes, milli haysiyet ve şerefimizi korumuş, vatan topraklarını emperyalist çizmelerinden kurtarmış, yaptığı devrimlerle çağdaş Türkiye Cumhuriyetini kurmuş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ancak rahmetle ve minnetle anar. Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden Erdoğan, hem o koltukta oturup, hem de o koltuğun ilk sahibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden ilk kişidir. Milletimiz yaptıklarınızı görüyor. Notunuzu veriyor. Önüne gelecek ilk sandıkta da “kış kış” deyip, yerinizi gösterecek."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları