loading
close
SON DAKİKALAR

'Sağlık Bakanlığı, 1 milyon ücretsiz aşıya para ödendiğini itiraf etti'

'Sağlık Bakanlığı, 1 milyon ücretsiz aşıya para ödendiğini itiraf etti'
Tarih: 26.02.2021 - 09:22
Kategori: Gündem

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Bakan Fahrettin Koca çırpındıkça batıyor. 'Hiçbir şekilde aracı firmaya bir kuruş verilmemiştir' diyor. Aracı firma bedelsiz aldığı 1 milyon doz aşıyı DMO’ya 12 milyon dolara satınca devlet aracı firmaya 12 milyon dolar kar payı vermiş olmuyor mu?" dedi....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Şubat'taki grup toplantısında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya gümrükten geçen ve ücretsiz ithal edilen 1 milyon doz Sinovac aşısının aracı şirket tarafından Devlet Malzeme Ofisi'ne fatura edilip edilmediğini, Keymen İlaç'ın ücretsiz olduğu belirtilen aşı miktarına karşılık gelen 12 milyon doları alıp almadığını sormuştu.

Bakan Koca dün Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Koca, şunları söyledi:
"Aşı savaşının olduğu dünyada üretici firma bir ülkeye aşıyı bedava bağışlar mı? Bunun akılla izahı var mı? Bunun üzerine biz firmaya dedik ki, sözleşmemiz gereği size vermemiz gereken bir bedel var, bunu ödüyoruz. böyle bir iddia var, bu nedir. Firmanın bize cevabı; Bu aşıyla ilgili buradaki amaç siz bizden teminat istediğiniz için biz teminatı sağlayamamıştık, bu nakit akış yönetimini sağlamak için biz distribütörümüz olan Sinovac firmasını temsil eden firmaya biz bedelsiz olarak verdik, ama biz sizden ücretini olduğu gibi aldık. Bunu kim söylüyor? Üretici firma. Hani üretici firma Türkiye Cumhuriyeti'ne bağışlamıştı? Ayrıca bununla ilgili de vergileri dahil olmak üzere kurumlar vergisi dahil olmak üzere beyanı ve ödemesi yapılmış, vergiyle ilgili sorun yok. Bizim de verdiğimiz parayı firma 'ben aldım' diyor."

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Bakan Koca'nın açıklamalarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Emir, "Bakan Fahrettin Koca çırpındıkça batıyor. 'Hiçbir şekilde aracı firmaya bir kuruş verilmemiştir' diyor. Aracı firma bedelsiz aldığı 1 milyon doz aşıyı DMO’ya 12 milyon dolara satınca devlet aracı firmaya 12 milyon dolar kar payı vermiş olmuyor mu? Lafı dolandırmayın" ifadelerini kullandı.

CHP'li Emir'in açıklamaları şöyle:
"Sağlık Bakanlığı, satıcı firmadan aldığı yazıyı belge diye gösteriyor. Bu kağıt parçası; 1-Vergi hukukuna göre düzenlenmesi gereken bir belge niteliği taşımaz. 2- Her zaman düzenlenebileceği için vergi yargısı kabul etmez. 3-Aşı satılamayacağına ve bedelsiz yapılacağına göre %1 KDV niye ödendi? Sağlık Bakanlığı, 1 milyon ücretsiz aşıya para ödendiğini itiraf etti: "Üretici firma nakit akışı sağlamak için distribütör firmasına bedelsiz olarak verdik ama ücretini olduğu gibi aldık dedi." Genel başkanımızın iddiaları doğrulanmış oldu. 12 milyon dolar, aracı firmanın kasasında kalmış.

Bakan Fahrettin Koca çırpındıkça batıyor. “Hiçbir şekilde aracı firmaya bir kuruş verilmemiştir” diyor. Aracı firma bedelsiz aldığı 1 milyon doz aşıyı DMO’ya 12 milyon dolara satınca devlet aracı firmaya 12 milyon dolar kar payı vermiş olmuyor mu? Lafı dolandırmayın!"

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları