loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li kadın milletvekillerinden Uzunköprü’de mahalle ve ev ziyaretleri

CHP’li kadın milletvekillerinden Uzunköprü’de mahalle ve ev ziyaretleri
Tarih: 30.11.2021 - 15:01
Kategori: Gündem

CHP’li kadın milletvekilleri, Edirne Uzunköprü’de mahalle ve ev ziyaretleri yaptı.

 Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan'nın ev sahipliğinde, Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’nin düzenlediği Orman ve İnsan Çalıştayı’na katılan CHP Genel Başkan Yardımcıları ve Milletvekili heyeti; 2 gün boyunca esnafı, muhtarları, Çorlu Tren Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin aileleri ziyaret etti.

EKOSİSTEM VE YAŞANABİLİR BİR DÜNYA

Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği üyesi 43 Belediye Başkanı ve 98 Belediye Meclis Üyesi Uzunköprü’de düzenlenen çalıştaya katıldı. Trakya'nın tek kadın Belediye başkanı Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ın ev sahipliği yaptığı Orman ve İnsan Çalıştayı’na; CHP Doğa ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, İstanbul Milletvekili Akif Hamzacebi, Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, İstanbul Milletvekili Gülizar Emecan, Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu katıldı. Programa ev sahipliği yapan Özlem Becan, Uzunköprü’nün Bülbül Ormanı’nı tehdit eden özel ağaçlandırma projesi ve Ergene Kirliliği hakkında konuştu. CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, doğa ve insan hakları bağlantısını vurguladığı, sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının öneminden söz ettiği konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan 21.Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’nde de gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakma sorumluluğu ve ekosistem hakkı sözünün yer aldığını hatırlattı. Çalıştay’da ülkemizin ormanlarının nasıl katledildiğine ve bu yok etme sürecinin ne gibi sonuçlar doğurduğuna, doğa hakları ihlallerine dair görüşler aktarıldı. Konusunun uzmanları, çevre mücadelecileri gün boyu süren oturumlarda doğa ve insan hakları hakkında değerlendirme ve çalışmalarını paylaştı.

SAROS KÖRFEZİ AÇIKLAMASI

Orman ve İnsan Çalıştayı öncesi katılımcılar Saros Gönüllüleri ile birlikte, doğa kıyımı yaşanan Saros Körfezimizin yaşaması için basın açıklaması gerçekleşti. Belediye Başkanı Özlem Becan, Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri ve Belediye Başkanları ile birlikte Uzunköprü Gazi Caddesi Esnafını ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen heyet, Cumhuriyet Halk Partisi’nin çözümlerini anlattı. HALKIN SORUNLARINI DİNLEDİLER CHP Heyeti, Uzunköprü halkını evlerinde ziyaret etti. Vatandaşların problemlerini dinleyen heyet, Cumhuriyet Halk Partisi’nin çözümlerini anlattı. Kadınların büyük ilgi gösterdiği ev toplantılarında, CHP’nin Aile Destekleri Sigortası ve sosyal, ekonomik haklar ve CHP politikaları kadınlarla paylaşıldı.

ÇORLU TREN KATLİAMINI VE SORUMLULARINI UNUTMADIK

Cumhuriyet Halk Partisi Heyeti; Çorlu Tren Katliamı’nda hayatlarını kaybedenlerin ailelerini ziyaret etti. Tren katliamının yaşandığı günden itibaren acılı aileleri yalnız bırakmayan Cumhuriyet Halk Partisi heyetine; 3 yıldır adalet arayışında olan aileler, suçluların cezalandırılması taleplerini iletti.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları