loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Sındır: “23 Nisan 1920’de olduğu gibi bugün de beraberliğimizi bozamayacaklar”

CHP'li Sındır: “23 Nisan 1920’de olduğu gibi bugün de beraberliğimizi bozamayacaklar”
Tarih: 23.04.2019 - 11:20
Kategori: Gündem

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ilişkin yazılı açıklama yaptı.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı ile ilgili olarak "1920’de halkımızın emperyalist güçlere ve işbirlikçilerine karşı gösterdiği birlik, beraberlik ve dayanışma gücünü bugünde göstermek zorundayız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan alçak saldırıyla ulusumuzun huzuru ve birliği hedef alınmıştır” dedi.

“BİR MİLİM BİLE GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

Ulusal günlerin anlam ve önemine değinerek sözlerine başlayan Sındır, “Bağımsızlığımızın, milletimizin egemenliğinin, hukuka saygının, laik ve demokratik değerlerin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 99. açılış yılı coşkusunu yaşıyoruz. Meclis’imizi varlıkla, yokluk arasında gidip gelen bir milletin sarsılmaz azmiyle kurduk. Ve en büyük mirastır halkımıza. Bağımsızlığa, demokrasiye ve özgürlüğe olan inancımız, önce millet ve memleket sevdamız ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı halkımızla birlikte kutlayacağız. Meclis’imiz, siyasi bir bilinç ve siyasi bir dayanışma ile her kökenden insanımızın millet çatısı altında kardeşçe yaşamalarının güvencesidir. Bunu hiçbir zaman unutmayacak ve bu ilkelerden bir milim bile geri adım atmayacağız” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ ULUSUMUZUN GELECEĞİDİR”

Başta kurtuluş savaşı olmak üzere Türkiye’nin çok zor günlerden geçip bugünlere geldiğini ve dünyaya örnek bir ulus olduğunu aktaran Sındır, “23 Nisan 1920’de halkımızın emperyalist güçlere ve işbirlikçilerine karşı gösterdiği birlik, beraberlik ve dayanışma gücünü bugünde göstermek zorundayız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan alçak saldırıyla ulusumuzun huzuru ve birliği hedef alınmıştır. Yurdumuz ateşe atılmak istenmiştir. Gençlerimiz, kadınlarımız görevlerini biliyor, bizler aydınlık ve bağımsız Türkiye’yi yeniden inşa etmek için mücadele etmekten geri durmayacağız. Gücümüzü milletimizin ferasetinden alıyoruz. Nefret ve ayrıştırma diline inat, ülkemizin kardeşçe yaşama arzusundan asla vazgeçmeyeceğiz. 23 Nisan 1920’de olduğu gibi bugünde beraberliğimizi bozamayacaklar. Çocuklarımız ulusumuzun geleceğidir. Atamız ve Gazi Meclis’imiz tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehit ve gazilerimizi şükranla anıyoruz” dedi.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları