loading
close
SON DAKİKALAR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketini açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketini açıkladı
Tarih: 13.05.2024 - 10:19
Kategori: Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketini kamuoyuyla paylaştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı açıklamada;

"Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın @memetsimsek ile birlikte Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'ni kamuoyu ile paylaştık.

Bu paket, kamuda tasarrufa bütüncül yaklaşımımızın bir parçası olarak daha önce açıklanan programlarla birlikte daha güçlü bir anlam ifade ediyor.

Tasarruf ve verimli kaynak kullanımı konusunda çalışmalarımızı, geçtiğimiz yıl yaşadığımız deprem felaketinin yaralarını sarma ihtiyacı ve enflasyonla mücadeledeki kararlılığımızı da dikkate alarak gerçekleştirdik.

Kamuda tasarruf programımız ile sadece zorunlu olmayan harcamaları azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda kamu hizmetlerini aksatmadan ihtiyaçlara odaklanıp önceliklendirme yaparak tüketim ve yatırım harcamalarında verimliliği esas alıyoruz.

Geçmişten çıkardığımız derslerle aldığımız tedbirleri daha sıkı bir izleme sistemi ile hayata geçireceğiz. Ayrıca hesap verebilirlik mekanizmalarını güçlendirerek, haklı bir gerekçeye dayanmayan sapmaları engellemeyi amaçlıyoruz.

Hiçbir kamu kurumumuzun istisna tutulmadığı bu programın hayata geçirilmesinde idari ve kanuni olmak üzere iki ayaklı bir çalışma yürütüyoruz.

Kanun gerektirmeyen hususlar konusunda hazırlıkları son aşamaya gelmiş olan genelge taslağı kısa bir süre içinde Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunulacaktır. Kanun gerektiren hususlardaki hazırlıklar ise Meclis'imizin takdirine arz edilecektir. Bu süreçte de parti farkı gözetmeksizin tüm grupların desteğini bekliyoruz.

Tüm bu çalışmalara vizyonu ve güçlü siyasi iradesi ile yön veren Sayın Cumhurbaşkanımız @RTErdogan’a şükranlarımızı sunuyoruz.

Çalışmalarda titiz bir hazırlık yürüten Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ve ekibine, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’na, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na, istişare ortamlarında fikirleriyle katkıda bulunan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara, işveren ve çalışan kesimini temsil eden meslek kuruluşlarına ve sivil toplum kurumlarına teşekkür ediyoruz.

Tasarruf ve verimlilik paketinin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını, 85 milyon için olumlu sonuçlar doğurmasını diliyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklamasında;
 
"Yıllık cari açıkta 8 aydır devam eden düşüş, programımızın başarısı. Mart ayında 2023 yılı mayısa göre cari açıktaki yıllık iyileşme 25,8 milyar dolar oldu. Bu gerçekleşme ilk çeyrekte yıllık cari açığın milli gelire oran olarak yaklaşık yüzde 2,7’ye gerilediğini ima ediyor. Programımıza duyulan güvenle risk primimiz düşüyor, dış finansmana erişim artıyor. Rezerv hariç (resmi ve bankacılık) sermaye girişi martta yıllık cari açığın 20 milyar dolar üzerinde. Cari açıkta gerileme ve dış finansman girişindeki olumlu görünümle döviz rezervlerimizde iyileşme devam edecek. Böylece makro finansal istikrar daha da güçlenecek ve dezenflasyon sürecine oldukça önemli katkı sağlanacak."
 
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları