loading
close
SON DAKİKALAR

Davos Zirvesi başlıyor

Davos Zirvesi başlıyor
Tarih: 20.01.2020 - 12:55
Kategori: Dünya

Davos Zirvesi 21-24 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Bu yıl 50'ncisi düzenlenecek Davos Zirvesi yarın başlıyor. Zirveye 117 ülkeden 3 bin iş insanı, siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılacak.

"Uyumlu ve sürdürülebilir bir dünyanın tarafları" ana temasıyla düzenlenecek zirvede gündem, küresel gündemde öne çıkan, gelir eşitsizliği, siyasi kutuplaşma, çevre ve iklim krizi, küresel ekonominin durumu, paydaşların kapitalizmi, sürdürülebilir kalkınma, teknoloji, ticaret ve 4'üncü sanayi devrimi olacak.

Zirvede 400'e yakın açık ve kapalı oturum gerçekleştirilecek.

Zirveye, ABD Başkanı Donald Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İsviçre Konfederasyon Başkanı Simonetta Sommaruga, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Norveç başbakanı Erna Solberg, Pakistan Başbakanı İmran Han, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy katılacak.

Zirvede Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan temsil edecek.

Çavuşoğlu zirvede "Ortadoğu ve Afrika Jeopolitik görünümü" ve "NATO'nun geleceği" başlıklı oturumda konuşma yapacak, Berat Albayrak ise "Küresel büyüme gündemini şekillendirmek" başlıklı oturumda söz alacak.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ocak 2009'da başbakanlığı döneminde zirveye katılmış, dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in İsrail'in Gazze'deki saldırılarına ilişkin sözlerine 'One Minute' şeklinde tepki göstermişti. Erdoğan, 'Daha da Davos'a gelmem" demişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları