loading
close
SON DAKİKALAR

'Depremzede, Erdoğan gelecek diye enkazda bekletildi'

'Depremzede, Erdoğan gelecek diye enkazda bekletildi'
Tarih: 27.01.2020 - 09:28
Kategori: Gündem

Elazığ depremi sonrası Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Paşa Mahallesi'ndeki arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü alana geldi. Gazeteci Serdar Akinan, enkazdan çıkarılmayı bekleyen bir kişinin 'Erdoğan gelecek diye' bekletildiğini söyledi. ...

Gazeteci Serdar Akinan, Elazığ'daki deprem enkaz altında ki yaralı bir kadının Erdoğan'ın gelişi için bekletildiğini söyledi. 

KRT TV'de Elazığ'daki izlenimlerini anlatan Akinan şunları kaydetti:

"Erdoğan'ın yakınlarını kaybeden insanlarla konuştu. Yetkililerden bilgi aldı, ağır ağır diğer enkazın olduğu yere ilerledi. Önümüzde bekleyen ekip battaniye istedi, kameralar çekmesin diye bariyer oluşturdu. Ceset torbaları hazırlandığına göre ekip içeride kaç cenaze olduğunu biliyor. Onlar bekletiliyor. Şu dikkatimi çekti: Önümdeki kurtarma ekibinde bir bayan vardı, telsizle, içeride yaralı var kadın çıkartılacak. Oradaki ekip bekletin, diyor. Ambulanslar bekliyor, kapılar açık bekliyor. Oradaki yetkili heyetin gelişini koordine diyor. Sayın cumhurbaşkanı önümden geçti, enkazını önüne geldi, battaniye indi ve yaralı kadının çıkarmaya başladılar. 1 saat dürdü bu. Siz oradaki kadını bir fotoğraf  vermek için indiriyorsanız bu inanılmaz."

Elazığ Valiliği'nden Akinan hakkında suç duyurusu

Elazığ Valiliği, açıklamalarının ardından Serdar Akinan hakkında suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.
Valilikten yapılan açıklamada, "Enkazda kalan insanları kurtarmak için canları pahasına çalışan kurtarma ekiplerinin morallerini bozmak için yaptığı insanlık dışı yalan haberi sebebiyle, Elazığ Valiliğimizce Serdar Akinan hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz" denildi.
 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları