loading
close
SON DAKİKALAR

Kilitli kapının ardında ahlaksız teklif

Barış Terkoğlu
Tarih: 17.04.2023
Kaynak: Barış Terkoğlu - Cumhuriyet

Barış Terkoğlu; Kitabın ardından, Alagöz mağduru kadınların bize ulaştığını söylemiş, hatta bir akademisyenin yaşadıklarını anlatmıştım. Bu kadarla kalmadı. Tacize uğramış biriyle daha konuştum. Bu kez öfkem, üzüntümden fazlaydı.

Yeni çıkan “SS” kitabımızda en çok, işadamı Sadullah Alagöz’ün tecavüz dosyası konuşuldu. 17 yaşındaki E.M., başta içişleri bakanı olmak üzere devlet erkânıyla poz veren, Soylu istifa ettiğinde “yanındayım” açıklamaları yapan Alagöz’den şikâyetçi olmuştu. Tecavüz soruşturması sırasında, Ankara Emniyet müdürü de mağduru koruması gereken aile bakanı da Alagöz’ü makamlarında ağırlamış, beraber samimi pozlar vermişti. 

Kitabın ardından, Alagöz mağduru kadınların bize ulaştığını söylemiş, hatta bir akademisyenin yaşadıklarını anlatmıştım. Bu kadarla kalmadı. Tacize uğramış biriyle daha konuştum. Bu kez öfkem, üzüntümden fazlaydı.

YİNE FOTOĞRAF GÖSTERMİŞ

İ.S., bugün 24 yaşında, öğrenci. İki yıl önce, yazları çalışabileceği bir iş bakıyordu. Sadullah Alagöz’le bu sayede tanıştı. Saat 17’de görüşmeye çağrıldı:

“Sekreter yanıma gelip yukarıda Sadullah Alagöz’ün beklediğini söyledi, şaşırdım, kafede garson olarak çalışmak için sahibiyle görüşmek saçmaydı.”

10-15 dakika iş hakkında konuşmuşlar. Devamını İ.S. şöyle anlatıyor:

“Sonra daha özel muhabbetlere girmeye başladı. Kendi gücünden ve buralara nasıl geldiğinden bahsetti. Ardından telefonunu açarak bana iktidardaki isimlerle fotoğraflarını göstermeye başladı, içinde tanımadığımız insan yok. Belediye başkanlarından tutun da güçlü bakanlara kadar. Yaptığı yardımları, iftarları bunları açarak gösterdi. ‘Yardım yapıyorum ki fazlasını misliyle alıyorum’ dedi.”

Alagöz’ün sohbeti getirdiği yeri İ.S. şöyle aktarıyor:

“Sen de küçücük bir şeyden feragat ederek istediğin mevkiye gelebilirsin. Aileni düşünsene, seni masa başı bir işte çalışırken görüp gurur duymalarını mı istersin, yoksa bir kafede komi olarak çalıştığını mı görmelerini istersin? Masa başında çalışmak istiyorsan benimle birlikte olmalısın.”

Anlattıklarından şu dikkatimi çekti:

“‘Ankara Emniyet müdürü gelecek iki saat sonra bu iki saatte istediğimizi yapabiliriz’ dedi.”

İ.S’nin en ağırına giden ise buna tahammül etmesi olmuş:

“Bir saati geçkin bu sözlü taciz içerisinde hiçbir şey yapamadım. Başımı salladım, konuşmasını dinledim. Kapı içeriden kilitliydi. İzin isteyerek kalkmak istedim. İhtiyacım olan şey için (iş) bunlara göz yummuş olmak, dinlemiş olmak o kadar zoruma gitti ki, bunları kelimelerle ifade dahi edemiyorum. (...) Hoşça kalın dedikten sonra en ağrıma giden şeyi söyledi: ‘Şu an burada benim bu teklifimi kabul edip yatmış olsaydın seni özel şoförüm evine kadar bırakabilirdi ama sen kabul etmedin şimdilik bir buçuk saatlik dolmuşa mecbursun.’”

İ.S. her şeye rağmen o odadan çıktığını anlatıyor. Devamını şöyle aktarıyor:

“Hayatımdaki en uzun yolculuğu yaşayarak eve gittim. Halime acıdım. Yataktan çıkamadım. Ben ağladıkça annem ağladı. Özür diledi. Güçlü olamadığımız için, paramız olmadığı için özür diledi. Annemi de kardeşimi de o kadar çaresiz görmemiştim hiç.”

HÂKİM TANIMAZLIKTAN GELDİ

17 yaşındaki E.M’nin yaşadıkları, 22 yaşındaki İ.S’nin anlattıklarıyla örtüşüyordu. Yine ahlaksız teklif, yine devlet erkânıyla fotoğraflar, yine ısrar vardı. Gelgelelim, 17 yaşındaki E.M., o gecenin tecavüzle bittiğini söylüyordu.

Bir detay daha...

Görüştüğümüz Aile Bakanlığı, Sadullah Alagöz’ü bakanlığa, Ömer Azküçük isimli bir hâkimin getirdiğini söylemişti. Azküçük ise geçen hafta gazeteci Müyesser Yıldız’a konuştu. Şunu söyledi:

“Bizim yanımızdaki arkadaşlardan birisinin tanıdığıymış, ‘Ben de geleyim.’ dedi. Asalak gibi peşimizden geldi. Fotoğraflar çekti. Hâkim olduğumu söyleyip benim bulunduğum kareleri yayımlamaması uyarısında bulundum, yayımlamamış.”

Okuyunca, Neşeli Günler filmindeki gibi, “Ziyaaa” dedim.

Neden mi?

Hâkim Ömer Azküçük’ün Facebook sayfasını açtım. Orada, E.M’nin yaşadığı tecavüzden önce, Sadullah Alagöz ile başka bir görüşmesinin fotoğraflarını kendisi yüklemiş, Alagöz’ü de etiketlemişti. Şimdi tanımazlıktan geliyordu.

Gücünü tepedekilerden alan zorbaların ayaklarının altında, savunmasızlar eziliyor. Bu düzen bittiğinde o kapı yeniden açılacak, içeriye el değmemiş bir mevsim dolacak.

 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları