loading
close
SON DAKİKALAR

Bugün netleşir

Hüsnü Mahalli
Tarih: 22.04.2022
Kaynak: Hüsnü Mahalli - Korkusuz

Hüsnü Mahalli; ABD ve yandaşı batılı ülkelerin çok fazla seçenekleri kalmadı. Başkan Biden “Rusya’ya karşı tavır alsınlar diye” ülkeleri tehdit edip duruyor ama o da işe yaramıyor. Medyada bunadığına dair bolca görüntüleri bulunan Başkan Biden’in işi zor. Dağınık saçlarıyla delileri andıran Johnson’un durumu daha da kötü.

Bugün savaşın 58. günü.

Ukraynalıların en önemli direnme noktası Mariupol Rus ordusunun eline geçti. Ukraynalı askerler, yabancı paralı askerler ve Neo-Nazi çeteler şimdi sanayi bölgesinde tutunmaya çalışıyorlar. Bölgede 41 büyük fabrika ve 80 kadar bina var. Hepsinin altında 30 kilometrelik tüneller, NATO’ya bağlı olduğu söylenen bir komuta merkezi ve Amerikalıların kimyasal ve biyolojik laboratuvarları bulunuyor.

Ruslar buralarda bulunanları canlı ele geçirmek istiyor.

Yakalanan iki İngiliz paralı asker önemli itiraflarda bulundu.

Onun için NATO’cular bölgede bulunan adamlarını kaçırmak için iki kez operasyon yaptı ama her ikisinde başarısız oldular. İlkinde Fransız istihbaratının helikopteri ikincisinde Amerikalıların uçağı düşürüldü.

Olaya çok kızan Macron İstihbarat Şefini görevden alırken İngiliz Başbakan Boris Johnson Ruslara seslenerek “Esir İngilizlere iyi davranın” dedi.

Putin’in İngilizlerle ayrı bir hesabı var.

Henüz kesinleşmedi ama Rus savaş gemisi Moskova’nın İngilizler tarafından vurulduğu konuşuluyor.

Kesinleşirse Putin bunun intikamını alır.

2013-2016 yıllarında İngiliz Ortak Kuvvetler Komutanı olarak görev yapan Richard Barrons geçen hafta parlamentoda yaptığı konuşmada “olası bir Rus saldırısı karşısında direnme şanslarının olmadığını” söylemiş.

Askeri uzmanlara göre Ruslar özel kuvvetleriyle birlikte Çeçen savaşçılarına güvenerek Mariupol’un işini bugün ya da yarın bitirdikten sonra doğu bölgesini tümüyle ele geçirmeyi planlıyor. Bu plana göre Ruslar kuzeyde Harkov ve güneyde Herson arasında dikey bir çizgi çekerek doğuda kalan bölgenin tümünü kontrol ettikten sonra Kırım’da olduğu gibi referandum yaptıracak ve Donbas bölgesinin Rusya’ya katılımını sağlayacak.

Bunu da büyük olasılıkla 9 Mayıs’da yapacak.

Böylece bu bölge Rusya’nın bir parçası olacak ve buraya saldıracak olan ABD, İngiltere ya da NATO Rusya’ya saldırmış olacak. Rusya’ya saldıranlar da Moskova ile ortak savunma anlaşması olan Kazakistan, Ermenistan, Tacikistan, Kırgızistan ve Belarus’a saldırmış olacak.

İşler her an çığırından çıkabilir!

ABD ve İngiltere başta olmak üzere bir çok ülke sürekli Ukrayna’ya silah gönderiyor. Batıdaki silah fabrikaları aralıksız çalışıyor.

Batı; son Ukrayna askerine kadar Rusya ile savaşmayı planlıyor.

Batı; Suriye’de olduğu gibi dünyanın dört bir yanından ruh hastası, sapık ve katilleri toplayıp Ukrayna’ya sokuyor.

Katar eski Başbakanı Hamed Bin Casim’in itiraflarıyla her şeyi ve herkesi Türkiye üzerinden Suriye’ye sokanlar şimdi benzer işi Polonya sınırından yapıyor.

11 yıldır Suriye’yi konuştuğumuz gibi Ukrayna’yı bir o kadar konuşacağız gibi. Çünkü şimdiye kadar alınan 2300 kadar yaptırım kararına rağmen Rusya’nın ne ekonomisi ne de toplumsal yaşamı etkilenmişe benzemiyor. Tersine bu yaptırımlar daha çok Batılı ülkeleri zorluyor. Avrupa ülkeleri ve ABD’de enflasyon, pahalılık, işsizlik ve durgunluk tehlikeli bir şekilde artıyor.

Üstelik Rusya henüz petrol ve doğal gaz sevkiyatını durdurmadı.

Üstelik Batılı ülkeler kendi sanayileri için ihtiyaç duydukları çok önemli temel madenlerin büyük bölümünü Rusya’dan karşılamaktadır. Rusya “satmıyorum” dediği an varın siz düşünün batının halini.

Bir örnek:

Onsu 2500 dolar (altın 1970) olan Paladyum madeni.

Bu maden sanayinin hemen hemen tüm alanlarında kullanılır ve Rusya yılda bu madenden 85 ton (%40) üretmektedir. Dünya üretiminin geri kalanını Rusya dostu Güney Afrika (78), Kanada (19), ABD (13) ve Zimbabve (12) paylaşmaktadır.

Doğal gaz, petrol, kömür, elmas, altın, Alüminyum, buğday, ay çiçek ve mısır yağını hatırlatmaya gerek yok.

ABD ve yandaşı batılı ülkelerin çok fazla seçenekleri kalmadı. Başkan Biden “Rusya’ya karşı tavır alsınlar diye” ülkeleri tehdit edip duruyor ama o da işe yaramıyor.

Pakistan’da olduğu gibi darbe yaptırmaktan bile kaçınmıyor. Haberlere bakılırsa sırada Hindistan var.

Medyada bunadığına dair bolca görüntüleri bulunan Başkan Biden’in işi zor. Dağınık saçlarıyla delileri andıran Johnson’un durumu daha da kötü.

“Güneşi batmayan imparatorluk” kurnazlığı artık işe yaramıyor.

“Sizi Rusya’ya karşı savunurum” diyerek Osmanlı’dan Kıbrıs’ı kapan İngilizlerin numarasını artık hiç kimse yutmuyor.

Üç beş ruh hastası, sapık, katil, faşist ve henüz piyasaya sürülmeyen ‘beyaz miğferliler’ hariç!

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları