loading
close
SON DAKİKALAR

Çin zekası

Hüsnü Mahalli
Tarih: 22.03.2022
Kaynak: Hüsnü Mahalli - Korkusuz

Hüsnü Mahalli; İdlib ve çevresini kontrol altında tutan Nusra’nın saflarında binlerce (10-15 bin) yabancı “cihatçıyı” taşıyan ABD ve yandaşı ülkeler şimdi de benzer operasyonlarla dünyanın Neo-Nazi faşistlerini Ukrayna’ya taşıyor.

Geçtiğimiz Salı günü “Çin kafası” başlıklı yazım büyük ilgi toplamıştı. Gazete okumadıklarını bildiğim bazı arkadaşlar bile sosyal medya paylaşımları üzerinden yazıyı okumuş ve heyecanla beni aramıştı.

Durum böyle olunca bugün de Çin’den devam edelim.

Geçen hafta Çin Devlet Başkanı Şi Jinping’i arayan ABD Başkanı Biden, muhatabına “Sakın Putin’e yardım etme yoksa aramız bozulur” tehdidinde bulunmuş.

Çin’in en ünlü televizyon spikeri Liu Xin (Liyu Şin), olayın haberini verdikten sonra “Galiba Başkan Biden Başkan Jinping’e dostlarını yenmeme yardımcı olursan seni yenmem için daha fazla zaman ayırabilirim demiştir” diye takılmış ve Amerikalıların aptallığına işaret etmiş.

Amerikalılar her yerde ve herkesle aynen böyle davranıyorlar.

Yani herkese aptal muamelesi yapıyorlar ya da öyle sanıyorlar.

Son örnek S-400 konusu.

Medyaya sızdırılan haberlerle kendilerince Ankara’yı sıkıştırabileceklerini hesaplıyorlar.

Haberlere göre Amerikalılar Ankara’ya “Rusya’dan aldığınız S-400 hava savunma sistemlerini Ukrayna’ya verin” diyormuş.

Anlamı “ Ukrayna’ya verdiğiniz SİHA’lardan dolayı aranızın bozuk olduğu Rusya ile şimdi de savaşa tutuşun”.

Adamlar ya çok aptal ya da çok zeki ve kurnazlar.

Türkiye’yi Suriye bataklığına çeken ya da iten Amerikalılar şimdi benzer heveslerle Ankara’yı Ukrayna bataklığına bulaştırmanın hesabını yapıyor.

Olay biraz farklı ama olsun.

Şam’da Erdoğan düşmanı Esad vardı ama Kiev’de Erdoğan dostu Zelenski var.

Suriye’de “Türkmenler var” diyen Ankara şimdi de Ukrayna’da Türk ve Müslüman Kırımlıları sahipleniyor.

Putin’in “yeşil ışığı” ile Ağustos 2016’da askerini Suriye’ye sokan Ankara sonraki yıllarda bir çok kez Moskova ile savaşın eşiğine gelmişti. Çünkü Putin Esad’a tam destek verirken Erdoğan Suriye’de savaşan ve aralarında Nusra’nın bulunduğu farklı grupların on binlerce militanına her konuda ve her alanda yardım ediyor.

İdlib ve çevresini kontrol altında tutan Nusra’nın saflarında binlerce (10-15 bin) yabancı “cihatçıyı” taşıyan ABD ve yandaşı ülkeler şimdi de benzer operasyonlarla dünyanın Neo-Nazi faşistlerini Ukrayna’ya taşıyor.

Bu tiplerin Ukrayna’da Rus kökenlilere ya da Rusya yanlısı Ukraynalılara yaptıklarıyla IŞİD, NUSRA ve benzeri örgütlerin ruh hastası ve sapık militanlarının Suriye ve Irak halkına yaptıkları arasında hiç bir fark yok ve olmayacaktır.

Suriye’dekiler İslam adına kafa kesip tecavüz ediyordu Ukrayna’dakiler ise “batının yüce değerleri” adına aynı şeyi yapıyorlar.

Batının kendi eliyle yok ettiği değerler!

Naziler Avrupa’da 50 milyon insanın ölümünü neden olmuş ama kimin umurunda.

Avrupa’yı Nazilerden kurtarmak için Sovyet halkları 26 milyon insanını feda etmiş ama Avrupalılar hafıza kaybına uğramış.

Büyük olasılıkla Ukrayna savaşını 9 Mayıs’ta sonlandıracak olan Putin o gün Hitler’i nasıl yenip teslim olmaya zorladıklarını Avrupalılara hatırlatacaktır.

O zamana kadar  olaylar nasıl gelişir ve ABD kışkırtmalı Avrupalılar ne yapar bilinmez ama Amerikalılar Ankara’nın peşini bırakmayacaktır. İki gün önce 19. yıl dönümünü  andığımız Irak işgalinde olduğu gibi.

TBMM, 1 Mart’ta tezkereye ‘Hayır’ dememiş olsaydı.

Türkiye bu savaşın tarafı olacaktı ve belki de biz şimdi çok farklı konuları konuşuyor olacaktık. Konuşmadığımız için de ABD ve müttefiki Batılı ülkeler  BOP’dan sonra ‘Arap Baharı” tezgahını çevirdiler.

Bu tezgahların amacı Türkiye hep bataklıkta kalsın.

Şimdi olduğu gibi.

Yetmezse biraz da Ukrayna bataklığına çekilmeli.

Belki de bunun için Montrö Bildirisi’ne imza atan Emekli Amiraller yargılanıyor.

Hatırlıyorum da 1 Mart Tezkeresi reddedildiğinde de henüz Başbakan olmayan Erdoğan çok kızmıştı.

Afganistan’da olduğu gibi Irak’ı da bırakıp kaçan Amerikalılar Türkiye’yi Suriye’de Rusya ile karşı karşıya bırakıp kaçmıştı.

Ama ülkelerine değil Fırat’ın doğusunda PYD/YPG’lilerin yanına.

ABD’yi seven ve onun dediklerini papağan gibi tekrarlayanlara  hatırlatılır.

İşe yaramaz ama olsun.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları