loading
close
SON DAKİKALAR

Gazman

Hüsnü Mahalli
Tarih: 18.03.2022
Kaynak: Hüsnü Mahalli - Korkusuz

Hüsnü Mahalli; Şu anda borularla ve çok ucuz maliyetle Rusya’dan istedikleri kadar ucuz gaz alan Avrupalılar Amerikan maceralarına alet olmanın sıkıntılarını yaşıyorlar.

Farklı araştırmalara göre dünyada yaklaşık 200 trilyon gaz rezervi bulunmakta ve bunun 80 trilyonu Ortadoğu ülkelerinde.

Ülkeler bazında ise Rusya 40 trilyonla birinci, 33 trilyonla İran ikinci ve 24 trilyonla Katar üçüncü. Türkiye’nin tükettiği gazın yaklaşık % 40’ını karşılayan Rusya AB ülkelerinin tükettiği gazın da ortalama olarak % 50’sini karşılamakta ve bu oran bazı ülkelerde % 100’e ulaşmaktadır. Rus yetkililerine göre şimdiki verilerle ülkede 103 yıllık gaz ve 63 yıllık petrol (dünyada yedinci sırada) rezervi var.

Bu durumu bilmesine rağmen Ukrayna krizini fırsat bilen ABD geleneksel düşmanı Rusya’yı gaz ve petrol ambargolarıyla çökertebileceğini hesaplıyor.

Dünyada girdikleri ve milyonlarca insanı öldürdükleri savaşları kaybederek rezil olan Amerikalılar gerçekten aptal.

Şimdiye dek Rusya aleyhinde ve yaşamın her alanını kapsayan 6132 yaptırım kararı alan ve müttefiklerine aldıran ABD; Avrupa ülkelerine “Rusya’dan gaz ve petrol almayın” baskısı yapıyor. Oysa Avrupa “istemiyoruz” demeden Rusya gönderdiği gazı keserse Avrupalılar soğuktan ölür, sanayileri çöker sonra tarihlerinin en büyük ekonomik ve mali kriziyle karşı karşıya kalırlar.

Bu sorunun kısa vadede çözülemeyeceğini bilen ABD Avrupa’yı Rusya gazından kurtarmak için Katar, Libya, Cezayir, İsrail, Kıbrıs, Mısır ve benzeri ülkelerin gazını Avrupa’ya taşıma hesapları yapıyor. Bunun için de Türkiye’yi İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs’la barıştırmaya, İtalya’ya 500 km uzaklıkta Libya’da kendi yanlısı bir iktidarı işbaşına getirmeye ve Rusya dostu Cezayir’e çengel atmaya (İspanya’ya 160 km uzaklıkta) çalışıyor.

Katar gazını Suudi Arabistan, Irak ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşımayı planlayan ABD o da olmazsa Katar ve Körfez gazını Suudi Arabistan ve Ürdün üzerinden İsrail’in Hayfa limanına oradan da tankerlerle Avrupa’ya ulaştırmayı hesaplıyor.

Tipik bir Amerikan aptallığı.

Şu anda borularla ve çok ucuz maliyetle Rusya’dan istedikleri kadar ucuz gaz alan Avrupalılar Amerikan maceralarına alet olmanın sıkıntılarını yaşıyorlar.

Kaldı ki Amerika’nın bunca kirli tezgahına karşın Rusya’nın elleri armut toplamayacaktır. Avrupalılar gaz alımını durdurduğu an Çin ve Hindistan Rusya’nın bütün gaz ve petrolüne talip olacak ve bedelini ulusal parayla ödeyecekler. O zaman da Rusya’yı SWİFT sisteminden çıkaran ABD’nin dolarları hapı yutacaktır. Çünkü Rusya ve Çin’in yeteri kadar dolar, altın ve batının gereksinim duyduğu bilumum değerli madenleri bulunmaktadır. Bu madenler olmadan ABD dahil batının tüm stratejik sanayi sektörleri çökecektir.

Putin bütün bu hesapları yapmıştır.

Uzman ve azmanlar ne derse desin Putin bu savaşı kazanacaktır.

Gaz ve petrol ile olmazsa buğdayla.

Dünya buğday ihracatının yaklaşık % 20’sini elinde tutan Rusya Ukrayna’nın en verimli topraklarını da ele geçirerek bu oranı en az 25’e çıkarabilecektir.

“Artık satmıyorum” dediği an Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde kıtlık ve açlık tehlikesi başlar.

Buğdayla olmazsa askeri gücüyle.

ABD ve Avrupa medyasına göre Rusya son on yılda geliştirdiği askersel teknolojilerle şu anda herkesle baş edebilecek güçte. Ruslar nükleer başlıklı füzeler taşıyan denizaltı ve stratejik uçaklarla dünyanın her tarafını vurabilecek ve bir saat içinde düşmana çok büyük kayıplar verebilecek konumdadır.

Bunu da en iyi Amerikalılar bilir.

Onun için de Beyaz Saray’dan peş peşe yapılan açıklamalarda “Ukrayna için Ruslarla kapışacak niyetinde değiliz” diyorlar.

ABD deyince NATO’cular geri kalır mı!

Ne kadar sürer bilinmez ama Putin bu savaş için 2014 Kiev’deki faşist darbeden beri hazırlanıyordur.

Ne kadar sürer bilinmez ama bu savaşın ne zaman biteceğine Putin karar verecektir.

Savaşa karar veren Putin istediği her şeyi almadan asla durmayacaktır.

Kazanmak zorunda olduğunu da bilen Putin savaşı kaybetmenin Rusya’yı kaybetmek anlamına geleceğini de bilmektedir.

Sovyetler Birliği’nin dağılma sürecini yaşayan Putin ne pahasına olursa olsun Rusya’nın dağılmasına izin vermeyecektir.

Peki “Gazman” Biden ne yapıyor?

Herkese gaz vermekle meşgul!

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları