loading
close
SON DAKİKALAR

Nazlanıyorlar

Hüsnü Mahalli
Tarih: 04.02.2022
Kaynak: Hüsnü Mahalli - Korkusuz

Hüsnü Mahalli; Ankara bu yeni dengelerde kendine bir yer edinmek için son yıllarda herkese söylediği en ağır söylemleri unutarak sanki hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Yani Ankara’yı rehin almak istiyorlar. Büyük Tiyatro’ya devam!

27 Ocak’da NTV’de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Biz Doğu Akdeniz’de kapsayıcı işbirliğinden ve hakça paylaşımdan yanayız. İsrail’le de bu alanda her türlü adımı atmaya varız. Sayın Cumhurbaşkanı Hertzog’un Şubat’ın başında bir ziyareti söz konusu. Bu ziyaretle birlikte İsrail-Türkiye ilişkilerinde yeni bir dönem başlayabilir. Bunu da olumlu gelişme olarak özellikle bu akşam ifade etmek istiyorum” demişti.

12 Temmuz 2021’de sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Erdoğan “Bugün İsrail Devlet Başkanı Yitzak Hertzog ile gerçekleştirdiğimiz telefon görüşmesinde ikili ve bölgesel meseleleri ele aldık. Görüşmemizde ülkelerimizin birçok alanda yüksek iş birliği potansiyeli olduğunu vurguladık.”

“Türkiye-İsrail ilişkilerinin, Orta Doğu’nun güvenliği ve istikrarı bakımından büyük önem taşıdığını” belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “İki ülke arasında enerji, turizm ve teknoloji başta olmak üzere muhtelif alanlarda yüksek bir iş birliği potansiyeli olduğunu” ifade ederek ‘ikili ticaretin salgına rağmen arttığını, bu potansiyelden faydalanmanın ortak çıkar olduğunu’ dile getirmişti.

Erdoğan’ın İstanbul’daki evinin fotoğraflarını çeken iki İsrail vatandaşının 18 Kasım’da serbest bırakılmasından sonra Hertzog’la konuşan   Erdoğan “Türkiye-İsrail ilişkilerinin Orta Doğu’nun güvenlik ve istikrarı bakımından da önem taşıdığını” belirterek “gerek ikili, gerek bölgesel konularda karşılıklı anlayış içerisinde hareket edildiği takdirde görüş ayrılıklarının da asgariye inebileceğini” ifade etmiş ve ‘Bölgede barış, hoşgörü ve birlikte yaşama kültürünün yeniden hakim kılınmasının zaruri olduğunu” vurgulayarak “Türkiye ile İsrail arasındaki temas ve diyaloğun sürdürülmesinin ortak menfaat olduğunu” ifade etmişti.

13 Ocak’da bir kez daha Hertzog’u arayan Erdoğan annesi Aura Herzog’un (Mısır Yahudisi) vefatı dolayısıyla taziyelerini iletmişti.

Dün konuşan Erdoğan bu kez “İsrail Cumhurbaşkanı’nın Türkiye ziyareti Mart ayının ortalarında gerçekleşecek; bu ziyaretle ikili ilişkilerimizi geleceğe yönelik olumlu anlamda çok daha farklı zemine oturtma gayreti içinde Sayın Herzog’un Türkiye’ye gelmesinden önce belki de bizim de özel temsilcilerimiz İsrail’e gidebilir” dedi.

Peki Hertzog ne dedi?

Hiçbir şey.

İsrail medyasına göre “Hertzog Ankara’nın Hamas’la ilişkilerini kesmesini bekliyor”.

Arap medyasına göre Ankara bazı Hamas yöneticilerini Katar’a gönderdi.

İsrail bununla yetinmeyecektir.

İsrail, Yunanistan ve Kıbrıslı Rumlar’la her alanda stratejik.

İsrail yeni dönemde Türkiye ile ilişkilerinde her şeyi uzun vadede garantiye almak istiyor.

Son yıllarda Ankara ve özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yandaş medya İsrail’e söylemediğini bırakmadı.

Azerbaycan ve Ukrayna liderleri Aliyev ve Zelinski’nin arabuluculuğu ile Ankara İsrail ile barışmaya çabaladı.

Ankara’nın “FETÖ darbesini finanse etti” dediği BAE lideri Muhammed Bin Zayid İsrail ile kanka olunca bölgede işler çok karıştı.

Bölgede artık yeni dengeler var.

Ankara bu yeni dengelerde kendine bir yer edinmek için son yıllarda herkese söylediği en ağır söylemleri unutarak sanki hiçbir şey olmamış gibi davranıyor.

Kimse de güvenmediği için herkes ağırdan alıyor, nazlanıyor ve sağlam iş yapmaya çalışıyor.

Yani Ankara’yı rehin almak istiyorlar.

Büyük Tiyatro’ya devam!

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları